Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje je bio ključ?

‘Pas je nanjušio tragove eksploziva u autu’

vojislav blažević (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
12.03.2015.
u 00:15

Saslušani policajci o okolnostima pretrage automobila Vojislava Blaževića, optuženog za postavljanje eksploziva

O tome kako je obavljena pretraga automobila Vojislava Blaževića, optuženog da je u siječnju 2013. u zapadnom dijelu Zagreba podmetnuo dvije eksplozivne naprave, i jučer se raspravljalo na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Naime, na prošlome ročištu Blaževićeva supruga Ljiljana Škreblin odlučno je demantirala da je policajcima dala ključ njegova automobila pa je sutkinja Jasna Rađenović saslušala policajca Duju Podruga kako bi se utvrdilo tko mu je dao ključ automobila prije pretrage.

– Ne znam gdje se ključ nalazio prije, no znam da mi ga je gospođa dala u mom uredu – svjedočio je policajac. Saslušan je i Tomislav Topolovec koji je sa službenim psom za detekciju eksploziva pregledao automobil.

– Nakon što je ekipa za očevid izuzela briseve iz unutrašnjosti automobila, ja sam ga pregledao sa psom. Reagirao je na gumeni tepih u prtljažniku – rekao je svjedok. Blaževićev odvjetnik istaknuo je kako u sudskom spisu nema traga da je pas u automobilu nanjušio eksploziv.

>> 'Policija Vojin auto nije zapečatila tijekom noći'

>> Vojislav Blažević: Gospođo sudac, bilo bi najbolje da me strijeljate

Komentara 2

JA
jamanuša
16:26 12.03.2015.

pa nije valjda doselio u Hrvatsku sadit kupus kao i mnogi , mnogi drugi

DU
Deleted user
13:15 13.03.2015.

pas ima tisuću puta jači osjet mirisa od čovjeka... nekoliko puta sam gledao pretragu automobila na eksplozive ( vježba), pas je u 80% slučajeva pronašao... s time da je automobil bio čist, a pas pregledava tri puta.. dva puta što nađe, treći puta mu voditelj postavi malo eksploziva da nije tražio uzalud, pa slijedi nagrada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije