Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Zlatar Violić

Svjedok: Moguće da sam odbio to potpisati, no ne sjećam se

Andrea Zlatar Violić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
07.01.2019.
u 21:26

Bivšu HNS-ovu ministricu kulture u Vladi Zorana Milanovića USKOK tereti za zloporabu ovlasti jer je službenim karticama plaćala privatne troškove te je podizala novac koji je trošila u privatne svrhe.

Svjedočenjem Željka Miličevića, bivšeg voditelja Službe za javnu nabavu, opće i tehničke poslove u Ministarstvu kulture, na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Andrei Zlatar Violić.

Bivšu HNS-ovu ministricu kulture u Vladi Zorana Milanovića USKOK tereti za zloporabu ovlasti jer je službenim karticama plaćala privatne troškove te je podizala novac koji je trošila u privatne svrhe. Dio potrošenog novca Zlatar Violić je vratila, a prema optužnici proračun je oštetila za 99.000 kuna. Zbog iste stvari na optuženičkoj klupi završio je i njezin nasljednik Berislav Šipuš, no njemu se sudi u zasebnom postupku.

U svom iskazu Miličević je kazao da je u Ministarstvu kulture radio od ljeta 2012. do prosinca 2014. te je objašnjavao interna pravila vezana za ugošćavanje, odnosno troškove reprezentacije.

– Službene kartice imali su ministrica i njezin zamjenik. Ne znam kako su se koristile službene kartice. Ne sjećam se da sam odbio potpisati neki račun vezano za korištenje službene kartice. Moguće da jesam, no ne sjećam se – kazao je svjedok. 

Komentara 5

DU
Deleted user
22:41 07.01.2019.

Baš je jadna ta bivša ministrica. Koliko puta joj se samo znalo "desiti" da nema kapi krvi u alkoholu.

SV
svakogdana
23:12 07.01.2019.

ona je pijandura i lopov ali je njen šef ivan vrdoljak ,koalicijski partner hdz-a moralna vertikala.on nikada ništa nije ukrao.da je zar bi ga plijenković uveo u svoju domoljubnu i kršćansku vladu.

DU
Deleted user
08:50 08.01.2019.

Jesenti milu bigulicu, izvan sebe sam od silnog čuđenja. Naime, kako je ta Zlatar-Violićka kao moderna, napredna, tolerantna, empatična, uključiva i antifašistička ljevičarka uopće mogla doći na sud?! Pa sudovi su za natražne, zatucane, zadrte, ognjištarski ograničene i klerikalno-populističke desničare. To je zbilja u nebo vapijuća nepravda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije