Naslovnica Vijesti Crna kronika

Svjedok: Moguće da sam odbio to potpisati, no ne sjećam se

Bivšu HNS-ovu ministricu kulture u Vladi Zorana Milanovića USKOK tereti za zloporabu ovlasti jer je službenim karticama plaćala privatne troškove te je podizala novac koji je trošila u privatne svrhe.
07. siječnja 2019. u 21:26 5 komentara 1575 prikaza
Andrea Zlatar Violić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Svjedočenjem Željka Miličevića, bivšeg voditelja Službe za javnu nabavu, opće i tehničke poslove u Ministarstvu kulture, na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Andrei Zlatar Violić.

Andrea Zlatar Violić Suđenje A. Zlatar Violić 'Te su večere bile konzultacije s ministricom jer ona preko dana nije imala vremena'

Bivšu HNS-ovu ministricu kulture u Vladi Zorana Milanovića USKOK tereti za zloporabu ovlasti jer je službenim karticama plaćala privatne troškove te je podizala novac koji je trošila u privatne svrhe. Dio potrošenog novca Zlatar Violić je vratila, a prema optužnici proračun je oštetila za 99.000 kuna. Zbog iste stvari na optuženičkoj klupi završio je i njezin nasljednik Berislav Šipuš, no njemu se sudi u zasebnom postupku.

U svom iskazu Miličević je kazao da je u Ministarstvu kulture radio od ljeta 2012. do prosinca 2014. te je objašnjavao interna pravila vezana za ugošćavanje, odnosno troškove reprezentacije.

Andrea Zlatar Violić POČELO SUĐENJE BIVŠOJ MINISTRICI Zlatar Violić niječe krivnju, obrana će tražiti oslobađajuću presudu

– Službene kartice imali su ministrica i njezin zamjenik. Ne znam kako su se koristile službene kartice. Ne sjećam se da sam odbio potpisati neki račun vezano za korištenje službene kartice. Moguće da jesam, no ne sjećam se – kazao je svjedok. 

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar stinatvrda
  stinatvrda:

  Baš je jadna ta bivša ministrica. Koliko puta joj se samo znalo "desiti" da nema kapi krvi u alkoholu.

 • svakogdana:

  ona je pijandura i lopov ali je njen šef ivan vrdoljak ,koalicijski partner hdz-a moralna vertikala.on nikada ništa nije ukrao.da je zar bi ga plijenković uveo u svoju domoljubnu i kršćansku vladu.

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Jesenti milu bigulicu, izvan sebe sam od silnog čuđenja. Naime, kako je ta Zlatar-Violićka kao moderna, napredna, tolerantna, empatična, uključiva i antifašistička ljevičarka uopće mogla doći na sud?! Pa sudovi su za natražne, zatucane, zadrte, ognjištarski ograničene i klerikalno-populističke desničare. ... prikaži još! To je zbilja u nebo vapijuća nepravda.