Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Core Media

Filip Ivan Kosak: Moj prijatelj Edvin Softić zaposlio me 'na crno'

Vladimir Šelebaj
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
07.10.2014.
u 17:40

– Po svemu onome što sam vidio i čuo u tih desetak mjeseci koliko sam radio na produkciji emisije zaključio sam da troškovi jedne emisije ne mogu biti veći od tridesetak tisuća kuna, a mi smo svaku emisiju prodavali HRT-u za 60.000 ili 70.000 kuna- kazao je Kosak.

Svjedočenjem Filipa Ivana Kosaka u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Vladimiru Šelebaju, njegovoj bivšoj supruzi Dijani Čuljak i ostalima optuženima za izvlačenja dvadesetak milijuna kuna iz produkcijskih tvrtki Core media i Media spot.

– Moj prijatelj Edvin Softić na "crno" me šest mjeseci nakon osnivanja Core Medije zaposlio da radim kao organizator snimanja na produkciji emisije "Ništa osobno". Rekao mi je: "Hajde ti vidi što se tamo zbiva jer meni ništa nije jasno" – rekao je Kosak koji je danas student na Pravnom fakultetu.

Pojasnio je kako je on u biti trebao biti Softićev "insajder" te mu prijaviti sve što vidi i primijeti vezano za protok novca i financijsko poslovanje.

– Softić mi se požalio kako mu Šelebaj govori da emisija slabo posluje, da mu nakon plaćanja troškova snimanja gotovo ništa ne ostane. Po svemu onome što sam vidio i čuo u tih desetak mjeseci koliko sam radio na produkciji emisije, zaključio sam da troškovi jedne emisije ne mogu biti veći od tridesetak tisuća kuna, a mi smo svaku emisiju prodavali HRT-u za 60.000 ili 70.000 kuna, znači emisija je poslovala itekako dobro – kazao je Kosak.

Sutkinji Jasni Galešić objašnjavao je kako je do tog zaključka došao temeljem onoga što mu je kazao Edvin Softić, ali da uvid u konkretne ugovore zaposlenika nije imao. Na većinu upita u svom dugom i pomalo konfuznom svjedočenju odgovarao je da saznanja o određenim stvarima ima ili zbog informacija koje mu je davao Softić ili da su ista saznanja u biti njegovi zaključci do kojih je opet došao temeljem razgovora sa Softićem. Obrana je prigovorila istinitosti iskaza svjedoka u dijelu koji se odnosi na informacije koje je saznao od Edvina Softića koji je i sam zainteresirana stranka u ovom postupku.

>> Šarić: Dijana Čuljak je zbog poreznika za pomoć molila i Sanadera

>> Dobio radni spor: Svilanu bonus od 422.000 kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije