Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinonim za vanzemaljce

Svjedoci koji su vidjeli NLO-e na saslušanju u američkom kongresu: 'Dosta je bilo zataškavanja!'

US NAVY / AMERIČKA MORNARICA
26.07.2023.
u 17:44

Rasprave o mogućim viđenjima NLO-a posljednjih su godina dobile sve veću pozornost, osobito na Capitol Hillu

Na Odboru za nadzor Predstavničkog doma američkog kongresa započelo je saslušanje o neidentificiranim zračnim fenomenima, koji se često nazivaju "UAP" ili "NLO". Saslušanje je prošli tjedan na konferenciji za novinare najavio zastupnik Tim Burchett, prenosi NBC News. Burchett je rekao je da će odbor saslušati iskaze triju svjedoka - Davida Gruscha, bivšeg dužnosnika američke obavještajne službe, Davida Fravora, bivšeg zapovjednika mornarice i Ryana Gravesa, bivšeg mornaričkog pilota.

- Graves i Fravor tvrde da su uočili UAP-ove - rekao je Burchett, a Grusch je tvrdio da su SAD vratile "netaknuta i djelomično netaknuta" vozila neljudskog porijekla. Saslušanje je započelo danas i upravo je u tijeku. Burchett i drugi zastupnici optužili su dužnosnike obrane da blokiraju kongresne istrage o NLO-ima.

VEZANI ČLANCI:

U nedavnom intervjuu Burchett je tvrdio da jedan od prethodnih svjedoka odbora neće svjedočiti "zbog pritiska Pentagona", dodavši kako želi da savezna vlada objavi zapise o NLO-ima i dodao da će svjedoci sljedeći tjedan "otvoreno govoriti javnosti o svojim iskustvima". Glasnogovornik Ministarstva obrane nije odmah odgovorio na zahtjev NBC Newsa za komentar.

Rasprave o mogućim viđenjima NLO-a posljednjih su godina dobile sve veću pozornost, osobito na Capitol Hillu. Predsjednik obavještajnog odbora Senata Mark Warner rekao je da ga zanima što će biti rečeno na saslušanju, dodajući kako njegov odbor "nastoji tretirati svakog zviždača s ozbiljnošću i poštovanjem".

Vođa većine u Senatu Chuck Schumer i senator Mike Rounds predstavili su amandman na godišnji prijedlog zakona o obrambenoj politici kojim bi se nastojalo deklasificirati zapise koji se odnose na NLO-e. U svibnju je NASA-in panel zadužen za proučavanje izvješća o NLO-ima rekao da stigma povezana s prijavljivanjem viđenja NLO-a, kao i uznemiravanje ljudi koji ih istražuju, možda ometa napore da se utvrdi njihovo podrijetlo.

Iako je barem jedan demokrat pomogao republikanskim kolegama da poguraju to pitanje, članovi kažu da su se suočili s protivljenjem iz različitih kutova i vidjeli su kako svjedoci odustaju, prenosi Politico. 

VEZANI ČLANCI:

Pentagon je u travnju zabilježio oko 650 incidenata s neidentificiranim zrakoplovima, što je povećanje u odnosu na izvješće Ureda direktora Nacionalne obavještajne službe iz siječnja, kada je zabilježilo 510 slučajeva. Iz tog ranijeg izvješća 171 viđenje odnosilo se "neuobičajene karakteristike leta ili performanse".

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je da administracija ozbiljno shvaća problem NLO-a. - Pentagon je osnovao cijelu organizaciju koja će pomoći u prikupljanju i koordiniranju izvješćivanja i analize viđenja UAP-a u vojsci. Prije nije bilo koordiniranog i integriranog napora da se to učini - rekao je Kirby. Međutim, Kirbyjev istup nije umirio Burchetta.

- Oni ne govore istinu. Saslušanja koja su imali bila su lažna - komentirao je Burchett.

NLO-i su često sinonim za vanzemaljce u popularnoj kulturi, ali prvobitno izvješće Pentagona objavljeno 2021. nije pronašlo dokaze koji povezuju neidentificirane objekte s izvanzemaljskim životom. Pentagon je posljednjih godina primio stotine izvješća o NLO-ima, a čini se da su mnogi od njih baloni ili dronovi, prema prošlogodišnjem izvješću iz ureda ravnatelja nacionalne obavještajne službe.

VIDEO Prvi leteći tanjur s ljudskom posadom poletio u Kini: Polijeće i slijeće okomito, a može doseći do 50 km/h

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar American_ninja
American_ninja
18:11 26.07.2023.

cijela priča ima nekoliko problema. 1. i dalje je sve samo rekla kazala, nema fizičkih dokaza i video materijala, ili bar nisu predstavljeni. 2. cijeli taj ufo mit hrani sam sebe: u slučaju da nema ničeg, tzv. ufolozi to nikad neće prihvatit,..a ako i ima nešto,...ovi se neće odreći kontrole nad materijalom.....tako da ne treba puno očekivat

Avatar El Indio
El Indio
19:03 26.07.2023.

Sad ce Dimitrij i ostala kompanija iz Moskve zaprjetit NLO sa nuklearnim ako budu proti Rusije

AC
acer7
23:19 26.07.2023.

NLO samo vide ameriku, s nama ostalima se neće družiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije