Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIHI OCEAN

'Svinjska lignja' iznenadila znanstvenike: 'Nikada prije nisam vidio ništa slično'

Foto: Screenshot EVNautilus
23.07.2019.
u 15:41

S ovim čudnovatim stvorenjem susreli su se na dubini od 1385 metara, a sve su zabilježili kamerom.

Znanstvenici neprofitne organizacije "Ocean Exploration Trust" koji se bave proučavanjem oceanskog podmorja početkom mjeseca u jendoj od svojih ekspedicija svjedočili su u blizini Havajskog otočja nesvakidašnjem prizoru - vidjeli su "svinjsku lignju".

S ovim čudnovatim stvorenjem susreli su se na dubini od 1385 metara, a sve su zabilježili kamerom, piše Live Science.

Niti znanstvenici nisu bili sigurni o čemu se radi.

- Što si ti? Je li to lignja? Mislim da je. Izgleda kao naduta lignja sa sitnim ticalima i malim šeširom koji leprša. Nikada prije nisam vidio ništa slično - kazao je jedan od članova ekspedicije.

"Svinjske lignje" razlikuju se od većine organizama koje smo navikli gledati na površini zemlje po tome što njihovi udovi strše iz glave prema van. Ime su dobile zbog sličnosti njihovog prednjeg dijela s nosom prašćića. Specifične su po amonijaku koju sadržava njihov "plašt", a koji im omogućava kretanje oceanskim podmorjem. Amonijak je kemijski spoj koji nije neuobičajen na Zemlji, ali je opasan za ljude, upozoravaju znanstvenici.

Ključne riječi

Komentara 4

ZI
_ziva_istina
15:55 23.07.2019.

Ko da je pobjegla iz sabora.

Avatar zločinačkaorganizacija
zločinačkaorganizacija
15:55 23.07.2019.

Specifične su po amonijaku koju sadržava njihov "plašt" Zanimljiv jezik

Avatar Dumen
Dumen
07:41 24.07.2019.

Ta stvorenja vjerojatno nastaju iz fekalija koje ljudi ispuštaju u more jer se slična znaju namnožiti kod bolesnika crijevu trasverze colon i ascending colon. U pogodnnoj klimi narastu veća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije