Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINALNA KREATIVNOST

Švicarac pokušao prevariti hrvatsku policiju: Austrijanci mu oduzeli registraciju, pa napravio drvenu

Velika zapljena cigareta na graničnom prijelazu u Staroj Gradiški
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
05.08.2022.
u 15:30

Utvrđeno je da mu je austrijska policija 1. kolovoza oduzela registracijske pločice zbog tehničke neispravnosti vozila, a do otklanjanja neispravnosti.

Hrvatska policija objavila je detalje zanimljivog pokušaja prevare koji se dogodio u četvrtak, u kojem je glavnu ulogu imao 25-godišnji državljanin Švicarske.

- Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 4. kolovoza, oko 18 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je osobni automobil (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih pločica) i 25-godišnji vozač.  - navode iz policije.

Policajci su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih pločica, te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da mu je austrijska policija 1. kolovoza oduzela registracijske pločice zbog tehničke neispravnosti vozila, a do otklanjanja neispravnosti. Međutim, švicarski državljanin odlučio se za malo 'kreativnost' koja bi ga mogla skupo koštati.

- Do 4. kolovoza isti nije otklonio neispravnost vozila, već je sačinio registracijske pločice od drveta na koje je nalijepio papir sa napisanom registracijskom oznakom, te ih uporabio kao prave. Policijski službenici su vozilo isključili iz prometa i oduzeli registracijske pločice, te protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprave - navode iz PU brodsko-posavske.

VIDEO: Hrvatska slavi 27. obljetnicu vojno-redarstvene akcije 'Oluja'

Komentara 10

MO
modovisisajteMaraschino
16:00 05.08.2022.

Švicarski državljanin sa BiH tablicama....

BI
Binga01
17:34 05.08.2022.

Anticenzura aka Penelopa?

BU
Buterbur
17:46 05.08.2022.

Meho Švicarac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije