Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE TO NEKA LOVA'

Svi su se pitali kako je Pernar financirao put u Zambiju, sada je otkrio koliko je potrošio

Zagreb: Pernar podnio 4 kaznene prijave zbog posvajanja djece iz Konga
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
04.06.2023.
u 20:33

"Veliki ananas je 20 kvača, to je otprilike jedan dolar, kilogram rajčica je također 20 kvača" nabrojio je Pernar

Saga osmero Hrvata koji su htjeli posvojiti Kongoansku djecu u čemu su ih pokušale spriječiti zambijske vlasti zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima mjesecima je zaokupljala hrvatsku javnost, a malotko je tome osobno doprinio koliko bivši saborski zastupnik Ivan Pernar. On je jednoga trenutka odlučio osobno otići u Zambiju kako bi svjedočio protiv sunarodnjaka, a brojni su njegove dogodovštine pratili na društvenim mrežama.

POVEZANI ČLANCI:

Jedno od pitanja koje je Pernar podignuo svojom odlukom da otputuje na drugi kontinent kako bi sudjelovao u suđenju koje ga se osobno ne tiče bilo je i kako si to može priuštiti. Odgovor na to pitanje dobili su iz Dubrovačkog dnevnika.

Pernar im je kazao kako je kartu iz Beča platio 500 eura, a smještaj u Ndoli košta ga 250 kvača, to jest oko 13 dolara dnevno. Opisao je i kako, ukoliko odabere jesti divljač, za jedan obrok koji se sastoji od mesa bizona, riže i salate od zelja te jednu pivu mora izdvojiti 140 kvača, ili sedam dolara. "Zapravo, jeftinije je živjeti u Zambiji nego u Hrvatskoj" konstatirao je.

"Veliki ananas je 20 kvača, to je otprilike jedan dolar, kilogram rajčica je također 20 kvača" nabrojio je Pernar. Osim toga, i piva u restoranu košta jednako toliko, a u dućanima je još jeftinija te za nju treba izdvojiti 10 kvača - oko pola dolara. 

"Tri noći u hotelu u Dubrovniku koštale bi me kao mjesec dana udobnog života ovdje. Tako da ako mislite da je to neka velika lova - nije" smatra Pernar.

Podsjetimo, Pernar se u Zambiju zaputio još u veljači kako bi svjedočio protiv osmero Hrvata koji su uhićeni u prosincu prošle godine kada su s djecom posvojenom iz Konga pokušali napustiti Zambiju. Prvotno je suđenje završilo početkom veljače, no Hrvati su ponovno uhićeni u istoj zračnoj luci uz objašnjenje da je došlo do novih saznanja.

POVEZANI ČLANAK:

Pernar je u Zambiji zatim, kako je tvrdio, obolio od malarije koja ga je spriječila u davanju izjave, a kada je napokon došao do sudnice, prema svjedočanstvima prisutnih, vikao je kako je jedna od optuženica promijenila spol. Obitelji i prijateljima optuženika nije bilo jasno zašto Pernar svjedoči u slučaju s kojim nikako nije povezan, no na sreću, izgleda da njegove riječi nisu znatno utjecale niti na sutkinju koja je presudila u korist hrvatskih parova. Oni su jučer stigli natrag u lijepu našu, sa svoje četvero posvojene djece.

Komentara 44

KU
Kujttim
21:00 04.06.2023.

Pernar je imao privatne sponzore i to je njegova stvar. Mene zanima koliko je RH potrošila ljudskih resursa i novca na svu pomoć koju su pružili u ovoj, za državu Hrvatsku, vrlo neugodnoj situaciji. Pernar je potrošio najviše 5000 eura, a samo dovođenje Hrvata iz Ljubljane u Zagreb koštalo je sigurno više od toga, jer su tu vozila, prekovremeni sati, inozemne dnevnice. Dakle, ne zanima me Pernar , nego novac iz državnog proračuna i politička šteta koja je napravljena Hrvatskoj.

DU
Deleted user
20:50 04.06.2023.

Mene više zanima tko je financirao ovu nevinu ekipicu možemovaca?

NI
Nipos66
20:40 04.06.2023.

Ivane ne boj se da će te tužiti . Sad kreće operacija zaboravljanja ili zataškavanja tako da nećemo ni po novinama ih često vidjeti. Volio bih samo znati ako ja sa svog (državni kao i kod dotične) posla izostanem 6 mjeseci, da li će me dočekati otkaz ili tv kamere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije