Naslovnica Vijesti Hrvatska

Svi putovi vode u Krim, a HTV se baš sada vraća u Zagreb

Kad čovjek vidi žestinu govora u Zagrebu i Kijevu, može lako pomisliti da su naši sindikalci u Ukrajini, a mirni Kličko pred Hrvatskim saborom
27. veljače 2014. u 14:00 1 komentara 1237 prikaza
Krim
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Šteta što je HTV odlučio povući svoju ekipu iz Ukrajine. Jer tamo se tek počinje zakuhavati. Odnosno, svi putovi trenutno vode u – Krim. Kao pretplatnik, volio bih da novac koji uplaćujem zajedno s još stotinama tisuća kućanstava bude kvalitetno utrošen. I zato mi je žao što naša javna televizija neće biti na licu mjesta i svjedočiti možda i novom ratu na europskom tlu.

Puno gorem nego što ga najavljuju hrvatski sindikalci na Markovu trgu. Iako, kad čovjek vidi žestinu govora u Zagrebu i Kijevu, može lako pomisliti da su naši sindikalci u Ukrajini, a mirni Kličko pred Hrvatskim saborom. A sindikalci su već toliko retorički izverzirani da mi ih je lako zamisliti i u ministarskim foteljama. Oni su ionako jučer najavili političke poteze. Gledam ih u Dnevniku Nove – kamera ih ljubi, kao da su već godinama u vladi. I dok ih gledam za govornicom, zamišljam, recimo, Matijaševića kao ministra rada.

Onako malo robusniji galamdžija baš je idealan da zamijeni pitomog Mrsića. Pa recimo intelektualni Sever, on bi bio zgodan da zamijeni svađalicu Jovanovića kao ministar obrazovanja. A Jakuš, koji se poigrao s Pinokijevim i ministrovim nosevima, mogao bi ravno u HAVC. Pa da financira crtiće o Pinokiju. Nova TV je sa sindikalnih prosvjeda uzela i najbolje izjave od ljudi umornih od neisplaćenog rada i uzaludnog prosvjedovanja. Gledam gomila Sizifa. Jedna je izjava posebno jaka, žena kaže: "Mene za Hrvatsku više ništa ne veže." Uh, moraš biti opako gladan i ponižen pa da tako nešto javno kažeš. A ta žena očito jest...

PLUS

Dnevnik, HTV 1: Kako bi nacija bila što zdravija, za komentare političkih događaja najbolje je pitati samo Mirelu Holy. Mirna, bez gnjeva, sve lepršavija u odijevanju, prava je princeza u našoj prljavoj politici.

MINUS

Liga prvaka, HTV 2: Navikli smo da nogometaši ispaljuju fraze tipa "Lopta je okrugla" ili "Danas svi igraju nogomet". Elvis Scoria je sinoć u tom điru, pa za utakmicu Schalke-Real kaže: "Tradicije su tu da se ruše".

>> Stampedo na Krimu: tisuće proukrajinskih Tatara nasmrt pregazile Rusa

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka