Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO VOLI NEKA DOĐE Tko ne voli, neka proba - zavolit će

Svi pod maske-urnebes nek’ traje sve do daske

18.02.2009.
u 17:49

Svoju posljednju karnevalsku pressicu uoči velikog finiša, posljednjeg maškaranog vikenda, održao je danas pusni gradonačelnik meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Tea Kik. Najavili su još 20-ak događanja “zgusnutih” u posljednja 4 dana do 26. međunarodne karnevalske povorke.

Diplomatski bal
Na pressici je “dopušteno” da govori i gradonačelniku u sjeni - Obiju, koji se brine i o Humanitarnom balu. Tema ovogodišnjeg bala je “Maska govori više od lica” - ova misao Oskara Wildea nadovezuje se na temu Riječkog karnevala “Budi što želiš”. Važno je da su svoje prijave za ovaj uvodni, subotnji, happening Riječkog karnevala poslali već 13 veleposlanika, predstavnici gradova prijatelja Rijeke, te mnogi uglednici iz svih segmenata društvenog života. Na balu će svirati Salon orkestar HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem maestre Nade Matošević, a nastupa i solistica Lela Kaplowitz. Na balu će biti prikupljen novac za kompletiranje stupa za dječju laparoskopiju na Dječjoj kirurgiji.

26. karnevalska povorka
Tko želi dobru zabavu, kratko rečeno, tko želi biti ono što želi - mora doći u Rijeku, barem u nedjelju, ako već ne sudjeluje u prethodnim događanjima, rekao je Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice Rijeke. U povorci će biti ove godine 97 grupa s više od 8.00 sudionika. Očekuje se i čak 74 alegorijskih kola koja su uvijek posebna atrakcija. Grupe su “reducirane” - neke i spojene, kako bi se postigla kvaliteta (nekad je bilo 130 grupa). Riječki je karneval najpoznatiji javni događaj na Kvarneru, dio imidža Rijeke, a svrstan i na listu 500 najvažnijih zbivanja u Europi, a proglašen je i jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu (Sunday Times).

Na 26. međunarodni karneval ove godine stiže se i vlakovima, autobusima, pa brodom. Dobra je vijest da su u Rijeci i na Opatijskoj rivijeri svi hotelski kapaciteti, koji su otvoreni, i rasprodani. Meštar Toni i Kraljica Tea Kik pozvali su danas i na sva ostala događanja - otvaraju se tri izložbe vezane za karneval, Carnival Party, Rotarijanski bal, zabave za velike i male na Zametu, Pašcu, Trsatu, Peek-A-Boo maškarani party, Pidžama party,...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije