Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISU EDUCIRANI'

Sveti Duh i KBC Sestre Milosrdnice odbili zahtjev trudnice: 'Nemamo tehničke uvjete'

Foto: Matija Habljak/Zarko Basic/PIXSELL/N1
1/4
05.05.2022.
u 16:12

Feticid ne mogu napraviti jer za taj zahvat nemaju tehničke uvjete niti su za njega educirani, kažu u Svetom Duhu

I Sveti Duh i KBC Sestre milosrdnice negativno su odgovorili na traženje Mirele Čavajde da se učini prekid trudnoće.

Feticid ne mogu napraviti jer za taj zahvat nemaju tehničke uvjete niti su za njega educirani, kažu u Svetom Duhu. I iz Vinogradske su potvrdili da se radi o teškom invaliditetu te da bi dijete vjerojatno umrlo ili u maternici ili u ranoj neonatalnoj dobi, ali  ni oni nisu u mogućnosti napraviti zahvat. 

VIDEO Žena čiji je slučaj potresao Hrvatsku: Doktor me pitao 'Biste li ubili dijete s tumorom koje ima 2 godine?'

Podsjetimo, slučaj trudnice Mirele Čavajde (39)  potresao je Hrvatsku nakon što je objavila da joj je u 24. tjednu trudnoće magnetskom rezonancijom na Svetom Duhu potvrđeno da beba u njezinoj maternici ima golemi maligni tumor na mozgu zbog kojega su joj šanse da će preživjeti male, a liječnici kojima se obratila su je uvjeravali da joj ne mogu pomoći jer je u Hrvatskoj pobačaj nakon 10. tjedna trudnoće protuzakonit

Danas je ranije za Večenji list kazala kako joj liječnik nije dao nikakve detaljne informacije na novom jednom pregledu ultrazvuka, a upitao ju je i bili ona ''ubila dijete s tumorom koje ima dvije godine''. 

Liječnici je nisu upoznali sa zakonskom odredbom po kojoj se u takvim slučajevima i uz odobrenje komisije prekidi trudnoće rade i nakon desetog tjedna trudnoće, zbog čega će slučaj završiti na sudu.

U dopisu iz Vinogradske pak poručuju da iz uvida u dokumentaciju iz pretraga ne mogu sa sigurnošću utvrditi dijagnozu te da se stoga "jatrogeni porod odbija".  Inače, jatrogeni prijevremeni porod je medicinski indicirani prijevremeni porod koji se poduzima zbog opasnosti vezanih za majku ili dijete, poput abrupcije/puknuće posteljice, preeklampsije, intrauterinog  zaostajanje djetetova rasta ili višeplodne trudnoće.

>> VIDEO Konačno ulovili 'Fantoma s Trešnjevke': Godinama je uhodio djevojku i zurio ljudima u prozore, građani odahnuli: Sad možemo mirno spavati


 

Komentara 11

CA
cactus
16:50 05.05.2022.

ubiti živo rođeno dijete snosi kaznenu odgovornost i razumijem doktore koji to ne žele učiniti, a svi vi koji ih kritizirate prijavite se sami za taj čin, ili neka netko iz stranke Možemo prihvati se noža

PE
Petar1234
18:43 05.05.2022.

Ne kužim. Čitam tekst suvremene (službene) verzije Hpokratove zakletve koji su ti lječnici dali prilikom diplomiranja. Dio teksta te zakletve je “Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka." Čitam ponovno i ponovno.... Zašto sad treba vršiti pritisak na liječnike da krše tu zakletvu? Nešto se promijenilo? Znanost je dokazala da fetus nije dio" ljudskog života od samog početka"? Fetus nije živ? Netko od nas nije bio fetus?

PK
Posljednji Komšikanac
18:31 05.05.2022.

Potpuno napuhan slučaj. Nije nacija dužna biti zamarana nečijim privatnim problemima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije