Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neuspjeh socijaldemokrata
Povratak na članak

I Švedska gura EU udesno – Prema izlaznim anketama uspon ekstremne desnice

“Švedska više neće biti zemlja s ljudima plave kose i plavih očiju”, očajan je vođa protueuropskih Švedskih demokrata

Komentari 92

BL
Bluefull
18:30 09.09.2018.

Extremna desnica za tebe libtarda i levičara Silvio a za normalne ljude to su borci za očuvanje slobodne Švedske , njenih ljudi i kulturnih vrijednosti. Silvio vi ste prošlost , polako ali sigurno ...pljuc

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
18:01 09.09.2018.

Katastrofa , stranke koje pokušavaju sačuvati Evropu nazivaju se desničarske i protueuropske ! Ovo ti je kao u RH . Najveći fašisti sebe nazivaju antifašistima ! Jel tako Staziću ??

VL
MA
malitrn
17:43 09.09.2018.

Stranke koje bi uništile europu pomoću islama i "izbjeglica" su europske , a one koje žele da europa ostane europska su protueuropske ?

VL
Avatar niwrad
niwrad
18:28 09.09.2018.

Novinari, političari i islamski okupatori vs narod. Ako spadate u drugi tabor onda ste populist, ekstremist, nacionalist ili nacist. Ako spadate u prvi onda ste humanist, antifašist i progresivac. No, nisu li nacisti ulazili na tuđe teritorije protiv volje naroda, kao što sad ulaze islamski okupatori? I nisu li nacisti pri tome imali potporu sile kao što sad islamski okupatori imaju potporu političara koji u rukama drže sustav prisile? Tko je tu bliže nacističkoj ideologiji? Ovi iz prvog ili drugog tabora? Hm...

VL
Avatar YJKAH
YJKAH
18:12 09.09.2018.

Vječni dopisnik iz vječnog grada drug Sivije je nakon Njemačke postao stručnjak i za Švedistan te tamošnja politička zbivanja. Sa Švedskom je na žalost izgleda gotovo. Judeomasonerija je tamo uspjela u svojoj nakani koju je najavila Barbara Lerner Spectre.

VL
HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
18:35 09.09.2018.

"ekstremna desnica" je floskula onih, znamo kojih, koji poput lopova viču "držite lopova". Prikrivati i opravdavati zločine migranata do mjere izvrtanja teza (žrtva je kriva, ksenofob itd.) da bi se spasila ideologija je... prilično ekstremno, zapravo terorizam.

VL
IN
inbox
20:21 09.09.2018.

već je i vrijeme. ljevica je propast za svaku državu

VL
MK
mksdk
20:54 09.09.2018.

Ovakvi članci pokazuju i dokazuju da s ljevičarskom stokom ne može biti razgovora i pregovora.

VL
BF
bf2
18:55 09.09.2018.

to se dogodi kada mala, glasna i nametljiva skupina ljudi,(koja sama sebe proglasi moralnom vertikalom društva,ta samozvana lijeva "inteligencija") sebi uzme za pravo govoriti u ime čitavog naroda, te svom silom nastoji spriječiti tihu i normalnu većinu da se normalnim,demokratskim putem izbori za svoja prava. Metode te samozvane lijeve inteligencije su već dobro poznate-svatko tko ne razmišlja kao oni je primitivan i glup (iako,netko tko studira na filozofskom ili FPZ-u nije kompetentan davati takve dijagnoze),zatim mediji koji prenose iskrivljene i lažne informaciji,ili cenzura istih (s obzirom da više gotovo da i nema novinara,već indoktrinirana grla sa navedenih fakulteta koja pršte nekompetencijom i arogancijom)....

VL
IL
ilijan
18:41 09.09.2018.

Sve su neoliberalisti uništili

VL
5S
505.scrtom
21:06 09.09.2018.

Bravo Šveđani kak ste pametni,sami sebe ste uništili, još malo pa ste manjina,svakako da će to bit multukulti ali sa razlikom da će jedino muhamedi imati pravo glasa..

VL
Avatar gordi
gordi
21:31 09.09.2018.

desnica rapidno raste u svim zemljama EU.....to te ja pitam

VL
Avatar Eddie
Eddie
19:50 09.09.2018.

Švedska je davno izgubila rat

VL
ST
stomugromova
19:45 09.09.2018.

Švedska je zemlja koja godišnje prima preko 70.000 imigranata, uglavnom iz trećeg svijeta, a taj se broj svake godine povećava. Etnički Šveđani će biti manjina u Švedskoj, prema nekim izračunima, za manje od trideset godina. Nekoliko godina nakon toga, muslimanii će postati većina. Koliko ih stvarno u Švedskoj ima ne zna se – država ne samo da ne objavljuje nego striktno zabranjuje i obeshrabruje objavu takvih podataka. No, neki podaci pokazuju da se populacija muslimana udvostručila u posljednjih 14 godina, i da ih sad ima nešto manje od 700.000. To ne djeluje kao prevelik broj za Švedsku, radi se o nešto preko 7 posto stanovništva, no njihov broj rapidno raste. U periodu između 1998. i 2012. broj muslimana u Švedskoj je rastao za 7,85 posto godišnje – dakle, populacija muslimana se udvostručuje unutar jednog desetljeća. A Švedska i dalje vodi liberalnu imigracijsku politiku – i dalje je liberalizira. Švedske imigracijske vlasti – Migrationsverket – su 2012. procijenile da će se 174,500 novih imigranata sliti u zemlju u iduće dvije godine, dakle do početka ove. Većina njih će završiti kao kronični socijalni slučajevi. Ukupna populacija Švedske je oko 9 milijuna ljudi: od toga, Šveđana je danas tek dvije trećine, ostalo su imigranti. Preko 600.000 novopridošlih muslimana i oko dva milijuna imigranata prve i druge generacije.

VL
BE
berija
20:58 09.09.2018.

Ha, fotografije koje ste priložili zorno pokazuju zašto su desnica i nacionalisti u Švedskoj u usponu.

VL
ST
stomugromova
19:50 09.09.2018.

No, neki pak smatraju da Švedska ipak nije dovoljno multikulturalna. Među njima je Barbara Lerner Spectre, koja vodi Paideiu – Europski institut za židovske studije u Švedskoj, organizaciju financiranu od švedske vlade i Wallenberg Fondacije u svrhu promoviranja židovskih interesa. Kroz organizaciju “One Sweden” kojoj je također na čelu, promovira pak multikulturalnost. Spectre se proslavila 2010. nakon intervjua za IBA-News. Video je postao “viral” na internetu, pa je pokrenuta kampanja da se taj i druge njene video uratke ukloni s interneta i Youtubea. No, jedan video i danas postoji, a u njemu Barbara kaže: “Mislim da oživljava antisemitizam, jer u ovom trenutku Europa još nije naučila kako biti multikulturalna, i mislim da ćemo mi (Židovi) biti dio te bolne preobrazbe, koja se mora dogoditi. Europa neće biti monolitno društvo kao u nekim prošlim stoljećima. Židovi će biti u središtu toga. To je ogromna preobrazba za Europu. Ona sad idu prema multikulturalnom načinu života, i Židovima će se zamjerati zbog naše vodeće uloge. Ali bez nas u glavnoj ulozi, i bez te transformacije, Europa neće preživjeti”, kaže ona u priloženom videu.Problem s Barbarom, inače suprugom glavnog štokholmskog rabina, nije taj što zastupa multikulturalnost, nego što ne zastupa isto u Švedskoj što zastupa u Izraelu. Naime, ona je istaknuti cionist i pobornik okupacije Palestine, a na okupiranim područjima joj žive djeca i unuci. U Švedskoj podržava multikulturalnost i uvoz muslimana, u Izraelu

VL
MO
mobitel20
22:03 09.09.2018.

U naslovu bi trebalo istaknuti da je ovo PORAZ ljevice nakon 85 godina! To bi bilo novinarski! A ovako je to copy paste zalopojka ekstremnih ljevicara i ultrasorosoida koji klevecu i etiketiraju narodne mase. Isti su svugdje...Samo sto kod nasas takvi postoje iako POLITICKA desnica ne postoji !

VL
BL
bla3108
21:05 09.09.2018.

ne ljutite se na autora...on samo onako lijepo uhljebnicki prevede s engleskog vec postojeci clanak i objavi ga kao svog

VL
Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
21:00 09.09.2018.

bosna saptom pade...

VL
GA
galileo
22:29 09.09.2018.

U Svedskoj postoje ''no go zone''- Alby, Norsborg, Hallunda itd. zovu ih Little Bagdad, Little Mogadiscio, Little Sudan, tamo gdje zive migranti i gdje policija ne smije uci. Imaju 70% nezaposelenog stanovnistva pisu strani mediji, zone gdje oni zive. Velii jedna Svedjanka kada su je pitali novinari kako to da imaju toliko nezaposlenih, veli ona ovdje smo na Bliskome istoku i Little Svedska se ne moze integrirati u veliki Bagdad. Looda kuca. Ovi su podizali Little Bosne, Little Sandzake i Little Kosove po citavoj Europi. To je to, to su oni, to oni rade po svim drzavama gdje god dodju, prave drzavu u drzavi narodima, isto kao u Bosni, Sandzaku i Kosovu.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.