Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Svećenik ubio svog stanodavca

policija
Dragutin Šantoši
27.12.2009.
u 10:58

Don Panini iz mjesta Brodano di Vignola, pokraj Modene, optužen je za ubojstvo Sergija Manfredinija (67) koji ga je proteklih 20 godina držao u svome stanu i teško ranjavanje njegove žene Paole Bergamini (62).

RIM – Svećenik je ubio muža i teško ranio ženu obitelji u čijem je stanu živio.

"Možda sam to i ja učinio, ali ne znam zašto", izjavio je svećenik don Giorgio Panini (57), prema onome što je prenio njegov odvjetnk.

Don Panini iz mjesta Brodano di Vignola, pokraj Modene, optužen je za ubojstvo Sergija Manfredinija (67) koji ga je proteklih 20 godina držao u svome stanu i teško ranjavanje njegove žene Paole Bergamini (62).

Do tragedijeje došlo u noći između srijede i četvrtka, a sada je u zatvoru pokraj Modene svećenika saslušala tužiteljica Angela Sighicelli.

"Don Panini je izbezumljen, prisjeća se samo nekih trenutaka iz tragične noći", izjavio je svećenikov odvjetnik Domenico Giovanardi i dodao kako je njegov štićenik iznio važne podatke za istragu, ali "nije mogao priznati da je nožem ubio prijetelja koji ga je 20 godina ugošćavao u svojoj kući".

Odvjetnik Giovanardi kaže kako don Panini nema nikakvog motiva ili razloga za takav čin i bit će potrebne analize stručnjaka i vještaka da se utvrdi što se dogodilo one noći.

Don Panini i obitelj Manfredini znaju se oko 30 do 35 godina. Živio je najmanje 20 u njihovu domu. Iz kojeg je razloga tako bjesno postupio, jer nakon što je nožem ubio Sergija, navalio je i na njegovu ženu Paolu Bergamini kojoj je prerezao vrat, ali je ona još živa u bolnici, nije poznato.

Ženu je spasio je njezin sin , Davide Manfredini (42), koji je, čuvši galamu, sišao s kata u kući i svječnjakom udario svećenika Paninina po glavi i tako ga spriječio da mu ubije i majku. Paola Bergamini nalazi se na intenzivnoj njezi, a na životu je drži stroj za disanje. I Davide je lakše ranjen, oprerirana mu je ruka.

Sve se dogodilo oko četiri sata ujutro. Svećenik se tek bio vratio u kuću obitelji Manfredini poslije jedne zabave uoči Božića i ne zna se zašto je nasrnuo na one koje je smatrao članovime svoje obitelji.

Talijanski listovi iznose ranze pretpostavke, pa čak i navodne ljubavne razloge, ali don Panini, koji je bio i nastavnik sata religije u školama okolnih mjesta (nastavnica u školama bila je i Paola, žena ubijenoga), se navodno ničega ne sijeća.

U mjestu Vignola don Panini je bio organizirao i posebne akcije pomoći siromašnima, te je i broj onih koji su odlazili u crkvu, odnosno u tri župe u kojima je držao mise (Brodano, Pratomaggiore i Campiglio), povećan. Bio je, kako se kaže, angažirani svećenik u društvu.

 

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
17:04 27.12.2009.

Venlo je napisao/la: U najmanju ruku je blesavo pokraj članka o nekom ubojstvu u Italiji staviti fotografiju vozila Hrvatske policije venlo slucaj je tezak a zabari nesposobni prema tome zoves one koji su poznati po brzini i rjesavanju takvih slucajeva

MM
Mladen Miletić
11:11 27.12.2009.

Neka mu Bog oprosti sud naravno isto kao Glavašu !

IB
Ivana Brkić Ćubela
12:41 27.12.2009.

Zurka zvana Bozic je svemu tome kriva !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije