Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pernar:

'Skandalozno da svećenik pedofil bude kažnjen radom za opće dobro'

Foto: Jurica Galoic/Pixsell
28.09.2017.
u 16:10

Pernar je također mišljenja da bi registar pedofila trebao biti javan

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar ocijenio je danas u Saboru skandaloznim sudsku presudu katoličkom svećeniku koji je za silovanje dječaka kažnjen radom za opće dobro.

"Dok sam ja za dva grafita osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno. Ispada da je u očima hrvatskog pravosuđa ozbiljniji prijestup dva grafita nego višestruko silovanje djeteta", kazao je Pernar nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba zastupnika i ustvrdio da je hrvatsko pravosuđe politički instrumentalizirano, da štiti svećenike i Katoličku crkvu.

"Crkva očito ima sustavnu politiku prikrivanja pedofilije", dodao je Pernar i pozvao nadležne institucije, prvenstveno pravobraniteljicu za djecu da se pozabave tim problemima.

Pernar je također mišljenja da bi registar pedofila trebao biti javan.

Katolički svećenik s područja Slavonije i Baranje nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Osijeku na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro, unatoč činjenici da je silovao 15-godišnjeg dječaka, izvijestio je Glas Slavonije.

Ključne riječi

Komentara 34

DU
Deleted user
18:09 28.09.2017.

Kao da je bitno jeli Srbin,Hrvat.Bitno je da je dobio pre blagu kaznu.Za takve strogi zatvir i kastracija.

RO
rojnik
17:57 28.09.2017.

Za takve osobe koji siluju i napastuju djecu jedina primjerena kazna bi bila kastracija i to po mogučnosti sjekiricom.Za primjer drugima,jer ovakve kazne kao ova svećeniku,potiće i druge da to rade.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:47 28.09.2017.

•Svećenik Ante Madunić osuđen je u Splitu na nepravomoćnu jedinstvenu kaznu od godine i četiri mjeseca zatvora zbog spolnog odnošaja s maloljetnicama i zloporabe položaja. •Svećenik Mladen Kožina, 60-godišnji župnik župe Presvetog Srca Isusova, skinuo s interneta 3000 snimaka dječjeje pornografije. •Don Drago Ljubičić , župnik na Rabu osuđen za pedofiliju jer je dječake u dobi od osam do jedanaest godina dirao po intimnim dijelovima tijela. •Šestinski svećenik Ivan Čuček nije završio u zatvoru iako je, radeći kao vjeroučitelj, bludničio nad djevojčicama, što mu je i dokazano u sudskom postupku. •Don Nedjeljko Ivanov je prvi svećenik u Hrvatskoj koji je prema crvenom kanonu osuđen za pedofiliju. Dečki, nešto vas puno ima na stranicama crne kronike za tako miroljubiv i čovjekoljubiv poziv kao što je vaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije