Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Mladić kojeg je silovao svećenik: 'Osjećam se užasno. Kazna je preblaga'

Svećenik je na sudu tvrdio da nije kriv i da je dječak njega proganjao  i poljubio ga, no da ga je odbio. No sud takvu argumentaciju nije prihvatio.
28. rujna 2017. u 13:45 6374 prikaza
Svećenik
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Zbog silovanja tada 15-godišnjeg dječaka 42-godišnji svećenik s područja Slavonije i Baranje osuđen je na godinu dana zatvora, zamijenjeno za 730 sati društveno korisnog rada, piše Glas Slavonije

Teško obolio Priča o uplakanom dječaku ostavljenom od majke slomila je srce cijelom svijetu

Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Osijeku, a u presudi je navedeno da rok u kojem će svećenik izvršiti kaznu ne može biti kraći od jednog mjeseca ni duži od dvije godine, računajući od početka izvršavanja kazne.

Optužnicom se svećenika teretilo da je u siječnju 2012. godine u crkvenim prostorijama silovao dječaka. Prvo mu je ponudio pivo, potom ga je neprikladno dirao u kupaonici pa ga je silovao na krevetu u sobi.  Svećenik je na sudu tvrdio da nije kriv i da je dječak njega proganjao  i poljubio ga, no da ga je odbio. No sud takvu argumentaciju nije prihvatio.

"Osjećam se užasno"

Mladić, koji je u vrijeme silovanja imao 12 godina kazao je ekipi Provjerenog Nove TV kako smatra da je kazna preblaga. 

- Osjećam se užasno… totalno razočarano cijelim sustavom. Kazna je preblaga, cijeli sustav i DORH smatraju da je preblaga i žalit će se na presudu - kazao je mladić te dodao kako mu se nakon prvostupanjske presude nitko iz nadbiskupije nije javio. 

- Ne znam zašto se sada, kada je presuda donesena, ne mogu javno ispričati i reći: da, znali smo, žao nam je i pogriješili smo - kazao je mladić. 

Dnevnik MRAČNA TAJNA Zavirila je u dnevnik prijateljice... a onda je pozvala policiju Završio u jarku Školski autobus pun učenika sletio s ceste, dvoje djece ozlijeđeno policija PODIGNUTA OPTUŽNICA Silovao 40-godišnju ženu kojoj je ponudio prijevoz
Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pojačan promet vozila na ulasku u RH
PAO NA GRANICI
Naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Pronašli mu kalašnjikov, pištolj, bombe...
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti