Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barba Luka u društvu Novljana na Sv. tri kralja

Svečanosti u Novom Vinodolskom uveličao Luka Bebić

Luka Bebić
Anton Fličko
06.01.2010.
u 17:03

Na današnji blagdan Sveta tri kralja, Luka Bebić posjetio je Novi Vinodolski u kojemu se slavio Dan Grada u spomen na potpisivanje Vinodolskog zakona 6. siječnja 1288. godine.

Na današnji blagdan Sveta tri kralja, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić posjetio je Novi Vinodolski u kojemu se uz Bogojavljenje slavio i Dan Grada u spomen na potpisivanje Vinodolskog zakona 6. siječnja 1288. godine.

U pratnji domaćina, gradonačelnika Olega Butkovića, dogradonačelnika Velimira Piškulića i predsjednika Gradskog vijeća Nevena Pavelića iz Zagreba je stigao u Park Ivana Mažuranića u kojemu je pred novoizlivenu bistu Ivana Mažuranića položio vijenac kazavši kako to čini u povodu 120. obljetnice smrti velikog državnika, pjesnika i reformatora (1814.-1890).

Novljani su ga međutim pozvali na obilježavanje 195. godine rođenja koje se on tek uzgred spomenuo jer je trebala biti lani napomenuvši samo kako će se za 4 godine obilježiti 200. obljetnica Mažuranićeva rođenja.

Nakon otkrivanja novoizlivene biste - rad Vinka Matkovića koji je u parku od 1954. godine - Bebić je nazočio prigodnoj izložbi o životu i radu I. Mažuranića i svečanoj sjednici Gradskog vijeća Novog Vinodolskog.

Komentara 7

PI
Pippo9
17:24 06.01.2010.

Ovo je povijesno važan datum i Bebićev dolazak je za svaku pohvalu

SI
sinkić
17:50 06.01.2010.

pa on ni nezna kakav je blagdan stara komunjara, došao je besplatno pit i jest

MI
misterija
17:21 06.01.2010.

Kosorica-Vlaisavljevic slavi jos uvijek pravoslavni (svoj) bozic, pa nije mogla doci, a i dobro je da ne dodje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije