Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIČEGA SE NE SJEĆAJU

Studentice prijavljuju nov način drogiranja: 'Užasno je pomisliti što mi se dogodilo'

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
21.10.2021.
u 18:42

Probudila sam se i shvatila da mi na ruci nastaje modrica. Postajala je sve tamnija, a ruka me sve više boljela - ispričala je jedna djevojka koja se nije sjećala što se dogodilo večer prije

Studentice iz brojnih gradova Velike Britanije vjeruju sa su bile žrtve drogiranja u klubovima nakon što su doživjele nesvjestice i gubitke pamćenja. Policijski službenici istražuju nov način "spikinga" te navode kako se on razlikuje od svega što su do sada vidjeli. Inače, pojam "spiking" označava ubacivanje alkohola ili droge nekome u piće bez njihova znanja. 

Studentica Sarah Buckle otišla je u klub s kolegama s fakulteta te za Sky News ispričala kako je sve pošlo po zlu. Ona, kao i brojne druge djevojke, smatra da je drogirana ubodom injekcije. 

- Nisam se sjećala ničega što se dogodilo te noći, moji prijatelji su mi ispričali. Očigledno nisam mogla govoriti, srušila sam se i povraćala u taksiju na putu kući. Znali su da nešto nije u redu - kazala je djevojka koja je više od 10 sati provela u bolnici. 

- Probudila sam se i shvatila da mi na ruci nastaje modrica. Postajala je sve tamnija, a ruka me sve više boljela - navodi. Medicinske sestre rekle su joj kako se čini da je ubodena iglom. Sarah se bojala što je to moglo biti ubrizgano te jesu li joj se mogle prenijeti neke bolesti. 

- Ne znam kako netko misli da je to smiješno, privlačno ili da im donosi seksualno zadovoljstvo - kaže, a osim nje, postoji još niz djevojaka koje vjeruju da su bile drogirane injekcijama. Jedna od njih jest 19-godišnja Zara Owen koja smatra da je ubodena u bedro. Ona se, također, ničega ne sjeća. 

- Užasno je pomisliti što mi se dogodilo tijekom sati koje sam propustila. Srećom su mi prijatelji bili tamo i odveli me kući, ali ujutro sam se probudila s oštrom boli u nozi. Našla sam ubod - navela je. 

- Bila sam u šoku, čula sam za "spiking" s pićem, ali ne i ovo . Ako se dogodilo meni, lako se može dogoditi bilo kome drugome - dodaje Zara. 

Nakon porasta broja prijavljenih slučajeva ubrizgavanja injekcija, bivša studentica Hannah Thomson kreirala je peticiju za poboljšanje sigurnosti u noćnim klubovima. U manje od šest dana prikupio je više od 100 tisuća potpisa te će ići na razmatranje u parlament. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije