Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽAN OPREZ!

Svaki treći dan neki umirovljenik je žrtva prijevare: 'Stavila sam sjekiru kod cvijeća. Nek se nađe'

Zagreb: Sabor danas donosi izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.11.2022.
u 22:22

I ja ukucam ta tri broja i ne prolazi. Međutim, nije prošlo ni 10 minuta i zove mene moja banka i veli – netko vam je želio sjesti na račun. Mogu reći da sam se smrzla!", navela je.

Policija svako malo upozorava građane na nove oblike prijevare na koje nasjedaju naši sunarodnjaci. Bez imalo milosti, prevaranti se odlučuju na sve što je potrebno kako bi se domogli novca i pritom se ne libe glumiti da su policajci, bankari, pa čak i liječnici.

Glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti opisala je za RTL kako uobičajno izgleda kad prevaranti pristupe onima od kojih su odlučni napraviti žrtvu.

"Tada počinje predstava i gluma, laži i prijevare, maštovitost – s jednim jedinim ciljem, uzeti novac, nakit, vrijednosti. Nakon što je predstava gotova, zastori se spuštaju i onda ostaje građanin koji u nevjerici i s dozom srama dolazi do zaključka da je prevaren."

Marici Vulje iz Zagreba nudili su besplatni krumpir, a plan im je bio opljačkati je.

"Pružio je ruku prema vratima da će ih otvoriti. Međutim, moj sin koji je izašao vani, stao je na stepenište i oni su pobjegli. Ovaj ga je lupio po ruci i veli mu: 'Bježimo, bježimo! I oni su sjeli u kombi i otišli", kazala je o pokušaju pljačke koji se dogodio prije dva mjeseca.

"Poslije toga, stavila sam si sjekiru na prozor do cvijeća, neka se nađe za svaki slučaj… U slučaju, ako netko na vrata naiđe – budemo se malo igrali", ustvrdila je.

Snježana Grdanovski iz Zagreba ispričala je kako je ona dobila poziv od banke zbog kojeg se 'smrznula'.

 "Tražili su ona zadnja tri broja, to mi je bilo malo sumnjivo ali sam mislila to je dostava, firma… I ja ukucam ta tri broja i ne prolazi. Međutim, nije prošlo ni 10 minuta i zove mene moja banka i veli – netko vam je želio sjesti na račun. Mogu reći da sam se smrzla!", navela je.

Jedna osoba starije životne dobi je prevarena svaki treći dan, zbog čega i Boris Puhak, predsjednik Udruge umirovljenika Grada Zaprešića ističe nužnost da se bude oprezan, pogotovo kad je riječ o davanju podataka.

VIDEO:Zaljubljena je u ljubičastu boju: 'Imam 400 tisuća kuna duga jer sam sve potrošila kako bi mi život bio ljubičast'

VIDEO: U tri mjeseca očinski dopust koristilo gotovo šest tisuća muškaraca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije