Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNI RECIDIVIST

Pokušao u rikverc pobjeći policiji pa se zabio u vozilo MUP-a. Dobio kaznu od 20.500 kuna

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
22.11.2022.
u 02:32

Iako ga je policija pokušala zaustaviti, Dujmović se dao u bijeg. U jednom trenutku je postavljena i blokada

Marku Dujmoviću općinski prekršajni sud u Splitu presudio je za incident koji se dogodio u studenom prošle godine u Kaštelima kada je tijekom bijega od policije udario službeno vozilo MUP-a. 

Naime, Dujmović je tada vozio iako mu je i tada bila izrečena zabrana upravljanja vozilom. Iako ga je policija pokušala zaustaviti, Dujmović se dao u bijeg. U jednom trenutku je postavljena i blokada, no vozača to nije spriječilo pa je policajac zapucao iz pištolja. Dujmović se potom krenuo voziti u rikverc te je udario policijsko vozilo, a nakon toga se zaustavio i zaključao u vozilu. 

Policija ga je uspjela izvuči te ga je privela uz uporabu sile, prenosi Dalmatinski portal. Za udaranje u policijsko vozilo kažnjen je s 500 kuna, no puno više ga je koštala vožnja bez vozačke i prometne. Za svaki prekršaj je kažnjen sa po 10 tisuća kuna pa mu je izrečena ukupna novčana kazna od 20.500 kuna, a na tri mjeseca ostao je i bez vozačke B kategorije. 

Osim toga, nedavno je kažnjen na Općinskom sudu u Splitu djelomičnom uvjetom osudom zbog još jednog bijega policiji, i to u srpnju 2020. godine. Tada je za njim bila raspisana tjeralica, a i u tadašnjem bijegu od policije udario je u policijsko vozilo. Inače mu je i aktivan postupak za prisilu prema službenoj osobi, i to jer je u svibnju 2018. godine napao policajce jer su ga zatekli u provali na trafiku u Splitu. Jednog je policajca ozlijedio nožem, a uspjeli su ga savladati tek kada su u njega ispalili više metaka. 

>> VIDEO U tri mjeseca očinski dopust koristilo gotovo šest tisuća muškaraca

Ključne riječi

Komentara 2

ZG
zg1985
22:35 21.11.2022.

napao policajca nozem i poslije toga i dalje slobodno seta..pa ovo nema ni u burkini faso

BE
Berri
22:17 21.11.2022.

Neće platiti ni 25 od tih 20.500 kuna, a u noći subotu na nedjelju će opet voziti. Ovo je kazna na papiru! U SAD-u bi za ovo dobio 5 godina zatvora, a da je afroamerikanac, onda bi ga upucali već na intervenciji. Nisam za američki način, ali i ovo naše ne vodi na dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije