Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GIS grada Svete Nedelje

'Svaki građanin može sada vidjeti i najmanji detalj cjelokupnog gradskog sustava'

Ilustracija
Foto: Petra Balija
25.02.2020.
u 16:46

Za sustav postoji i besplatna mobilna aplikacija Popravimo.hr kojom se problem prijavljuje anonimno i putem fotografije

Urbanistički i prostorni planovi te detaljne informacije vezane uz komunalnu infrastrukturu od sada su dostupni u Geografskom informacijskom sustavu – GIS grada Svete Nedelje.

- Putem sustava svaki građanin može vidjeti i najmanje detalje cjelokupnog gradskog sustava – od transparentnosti prostornih planova do vodoopskrbne mreže, zemljišta, šuma, infrastrukture, a kroz izbor lokacije unutar mape može se prijaviti bilo kakav komunalni problem nadležnim službama. Za sustav postoji i besplatna mobilna aplikacija Popravimo.hr kojom se problem prijavljuje anonimno i putem fotografije - istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Naglasio je kako je komunikacija dvosmjerna te se građani obavještavaju o statusu popravka prijavljenog problema.

Na web stranici Grada dostupne su i informacije o količini elektro-magnetnih zračenja koje se rangiraju u odnosu na zakonske propise, te se mogu vidjeti razine istih i lokacije na kojima se nalaze. Grad Sveta Nedelja ima i novi Registar javne nabave dostupan na njihovoj stranici.

- Omogućen je pregled preko 3.000 računa, 200 ugovora i 600 narudžbenica, 24 sata dnevno 7 dana u tjednu. Registar se može pretraživati po pojmu, tag-ovima ili po samoj tablici objava, a unutar njega su dostupne sve informacije o datumu sklapanja ugovora, predmetu usluge, izvođaču te cijeni - objasnio je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar stjepko17
stjepko17
17:11 25.02.2020.

A sto je sa svim drugim gradovima u Hrvatskoj. Zast vlada ne donese zakon da svi gradovi moraju napraviti isto, odnosno isti programm za cijelu Hrvatsku. jer jedna lasta ne cini proljece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije