Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijenale

Suvremena umjetnost u Berlusconijevom imperiju

bacvice
Foto: Arhiva VL
1/2
02.07.2013.
u 08:26

Mladi umjetnici se žale da gotovo uopće ne dobivaju potporu za svoj rad koji se, kako kaže jedan od njih, u njihovoj zemlji ionako ne smatra "pravim poslom"

Do 24. studenoga ove godine Venecija slavi umjetnost i umjetnost Veneciju. Naime, od početka lipnja je ovaj talijanski grad zaljubljenih meka ljubitelja suvremene umjetnosti. Tamo se održava Venecijanski bijenale, najveća i najprestižnija izložba suvremene umjetnosti na svijetu.

No, što se na talijanskoj umjetničkoj sceni događa iza tih blistavih povijesnih fasada? Mladi umjetnici se žale da gotovo uopće ne dobivaju potporu za svoj rad koji se, kako kaže jedan od njih, u njihovoj zemlji ionako ne smatra \"pravim poslom\". A u medijima u, kako vele, Berlusconijevom imperiju, prevladavaju jeftini kič i puno gole ženske kože. No, mladi umjetnici se ne predaju.

>>Razina mora 2050. narast će 30 cm te će Venecija nestati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije