Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajna spolovila u trešnjevačkom parku

Sutkinja oslobodila 90-godišnjaka optužbe za egzibicionizam

Unatoč upozorenju o zabrani kretanja, građani starije životne dobi i dalje su vani
Igor Kralj/PIXSELL
01.12.2023.
u 08:21

Svjedokinja koja je alarmirala policiju zbog čudnog ponašanja muškarca u Parku stara Trešnjevka ipak nije vidjela spolovilo.

I nakon postupka kod sutkinje Tonke Grgičević u zagrebačkom Prekršajnom sudu ostalo je nejasno kako se i zašto u optužnom prijedlogu zagrebačke policije našlo spolovilo, ali s obzirom na to da je to bitno obilježje spornog prekršaja odnosno ponašanja koje je navodno izazvalo zgražanje i vrijeđanje moralnih osjećaja građana, sutkinja je oslobodila optuženog 90-godišnjaka.

Optuženi je sutkinji rekao da nikad nije niti bio u parku skinuo hlače i pokazivao spolovilo, a kako pri hodanju ne koristi štap jer još uvijek jako dobro hoda, zaključio je da je vjerojatno došlo do zabune. Doduše, sjeća se da mu je u Parku stara Trešnjevka prišao policajac u civilu i tražio ga osobnu, pri čemu mu nije rekao zašto je traži. Kako stanuje u blizini, nije je imao kod sebe, ali je policajac uzeo podatke, a u međuvremenu došlo je i vozilo Hitne pomoći koje ga je odvezlo doma.

Inače, policiju je alarmirala žena koja je rekreativno vježbala u parku kad je primijetila muškarca koji se vrlo čudno ponaša. Imao je veliki štap u ruci kojim je udarao u pod, hodao je lijevo desno, naprijed, nazad. Onda je prvo skinuo jednu majicu, pa i drugu te se počeo rukama dirati po tijelu pogleda uprtog prema parkiću gdje su se igrala djeca. Kako joj je to bilo neobično i činilo joj se neprimjerenim, pozvala je policiju. Međutim, sutkinji je rekla da muškarac nije skidao hlače niti vadio spolovilo.

Policajac koji je zaprimio dojavu prepričao je da im je svjedokinja rekla što se i navodi u optužnom prijedlogu. Kada su došli na intervenciju, taj stariji muškarac nije imao spuštene hlače, a i negirao je da su mu hlače bile spuštene i spolovilo izvan hlača.

VEZANI ČLANCI:

S obzirom na sve te okolnosti, sutkinja je primijenila načelo "in dubio pro reo" (u dvojbi u korist okrivljenika) te je 90-godišnjeg optuženika oslobodila optužbe za egzibicionizam.

VIDEO Novi detalji napada na zaštitara u Trnju: Glavni napadač (22) poznat po tučnjavama, sudilo mu se i zbog droge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije