Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO PET GODINA ZATVORA ZBOG SILOVANJA

Sutkinja: Nije važno što je radila prije. Bitno je da vam je tu noć rekla NE

Ilustracija
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
08.09.2023.
u 14:00

Prema optužnici, 48-godišnjak se teretio da je lani u srpnju silovao 45-godišnjakinju u stanu u kojem su bili. Prvo ju je tražio oralni seks, a kada je to ona odbila, koljenom ju je pritisnuo na kauč

– Za ovaj postupak nije važno što je ona radila prije. Nije važno ni što je ovisnica o drogi kao i vi. Važno je samo da vam je ona tu noć rekla NE. Žrtvin iskaz bio je uvjerljiv. Nema motiv da vas lažno tereti, pogotovo zato što ste prijatelji od djetinjstva i nikada vas ranije ni za što nije prijavila. Odmah nakon toga događaja zvala je policiju, a nakon njega potražila je i psihološku pomoć. Za ovo djelo zapriječena je kazna od tri do 10 godina zatvora. Presuda koju vam je ovo vijeće izreklo trebala bi vam pomoći da shvatite da ne smijete kršiti zakon. Do sada to niste shvatili jer ste osuđivani zbog razbojstva i višestruko zbog droge. Izrečena vam je i mjera sigurnosnog liječenja od ovisnosti, što bi vam isto trebalo pomoći da pokušate živjeti normalno jednom kada izađete na slobodu – kazala je Maja Štampar Stipić, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda, obrazlažući nepravomoćnu presudu kojom je 48-godišnjaka nepravomoćno osudila na pet godina zatvora zbog silovanja 45-godišnjakinje.

On je na raspravu doveden iz Remetinca jer je u istražnom zatvoru od počinjena djela odnosno godinu dana. U Remetinec je nakon objave presude i vraćen, a dok je slušao visinu izrečene mu kazne u nevjerici je vrtio glavom. Osim kazne zatvora, izrečena mu je i mjera liječenja od ovisnosti u trajanju od tri godine, a mora platiti i nešto malo manje od 500 eura troškova sudskog postupka.

VEZANI ČLANCI:

Prema optužnici, 48-godišnjak se teretio da je lani u srpnju silovao 45-godišnjakinju u stanu u kojem su bili. Prvo ju je tražio oralni seks, a kada je ona to odbila, koljenom ju je pritisnuo na kauč. Ona je vikala i opirala se, no usprkos tome ju je silovao. Ona je nakon tog odioznog čina otišla na toalet odakle je odmah nazvala policiju pa je 48-godišnjak nedugo nakon toga i uhićen i pritvoren.

On je, inače, dugogodišnji ovisnik o drogama, a u trenutku počinjenja djela bio je neznatno smanjeno ubrojiv. U obrani je tvrdio da nije bila riječ o silovanju, implicirao je da je riječ o lažnoj prijavi, te je tvrdio da je tu bila riječ o zamjeni seksa za kokain. No vijeće mu nakon provedenog sudskog postupka nije povjerovalo, smatrajući da njegovu obranu ne podržavaju izvedeni dokazi.

VIDEO Zavadlav se potukao u zatvoru? Naguravanje je krenulo ispred kantine, uskočili policajci

Komentara 14

JO
jocoudriga
16:48 08.09.2023.

Onaj američki glumac iz "Ludih sedamdesetih" zbog tri silovanja ode u prdekanu na 30 godina!

KU
Kujttim
17:11 08.09.2023.

Ovo je primjerena kazna. obzirom da je višestruki povratnik. Sutkinja je vrlo lijepo obrazložila da je jednom izrečeno NE, uz opiranje, dovoljan dokaz da završi u zatvoru. Ovisnici i jedan i drugi.

US
Usridu
18:02 08.09.2023.

Čak 5 godina za to?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije