Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVOZILI ŠVERCERA ORUŽJEM
Povratak na članak

Skandal u Hrvatskoj vojsci: Suspendirana trojica pilota instruktora

MORH i HRZ potvrđuju kršenje stege, pilotima prijeti nečastan otpust, no naglašavaju da tim helikopterom nije prevoženo nikakvo oružje, stav komplicira pronalazak veće količine streljiva u domovima pilota

Komentari 51

Avatar gusjenica
gusjenica
21:39 20.11.2019.

Jednostavno ostaneš u šoku kakvih sve budala ima na važnim funkcijama.

VL
PR
prajdali100
22:07 20.11.2019.

Još nam samo trebaju ovakvi biseri.Sramota ! Ovo je za zatvor.

VL
US
U sridu
22:38 20.11.2019.

U americi bi isli na vojni sud i vise godina u zatvor,Krsticevicu uvedi reda.

VL
KO
komentarVL
23:01 20.11.2019.

Gdje ima toga da profesionalni vojnici kojima bi služenje domovini trebao biti prvi moralni cilj , jednostavno se u jedno večer pokupe sa obiteljima i preko Mađarske odu u muslimansku zemlju za pilote,a sada nova vjest i to baš u vezi starijih instruktora tih istih lažnih pilota domoljuba,da su okolo prevažali švercera oružja koji je jako dobro poznat od prije policiji!?..pa gdje ima kraja tome nastavnom centru za obuku pilota u Zadru? Šta je to leglo kriminala i podmitljivosti,amoralnosti prema domovini?Takav častan i ugledan posao pilota iskorištavati pitaj Boga koliko dugo za nečasne radnje-sramota!..nije mi jasno šta je radila obavještajna služba,odnosno kontraobavještajna služba u slučaju pilota Krila oluje da nije spriječila tajni odlazak pilota u Katar i šta su radili u slučaju ovog vjerojatnog šverca oružja,,,dno dna!..raspustiti cijelu tu školu i krenuti negdje drugdje ispočetka-ovo nema smisla,tu je kriminal previše ušao duboko u tu postrojbu

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
23:35 20.11.2019.

jao..sramote...Vojni helikopter prevozio dilera oruzjem..Ustani bane..

VL
LE
Levanto
05:28 21.11.2019.

Ima li kraja iznenađemjima? Sinoc na Tv za pljacku supetmarketa u Iowa 25 god.zatvora bez ranjenih i ubijenih Kod nas opljackali drzavu i svi usjefno nisu dobili 25 god. Tu je problem. Jos vojska.

VL
NN
nista_ne_znam
00:21 21.11.2019.

Tajnost izvida?! Pa sustav je supalj ko sir, civilna osoba usla u vojnu bazu, i to ne bilokakvu nego jednu od dvije nase zracne baze i jos se vozika helikopterom! I jos mudro sute nadajuci se da nitko nece isceprkatii vijest. A tko zna koliko oruzja i streljiva fali i hoce lo se to saznati.

VL
DU
Deleted user
06:45 21.11.2019.

@ komentar vl, ja sam ipak samo magarac, a ti pametan čovjek.. objasni mi kako su to instruktori HELIKOPTERA obučavali pilote Krila Oluje?... vertikalnom polijetanju, ili...?

VL
Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
05:11 21.11.2019.

Zalost da nemoze biti veca,kriminal,ovo se nemoze tolerisati to je banditizam,koliko se krade iz HVa kad covik vidi ovo zalosno.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:47 21.11.2019.

Postupak se već zna. Detaljnom istragom treba detektirati koju su to izdajnici koji su prijavili očito dobro i duboko umrežene pilote i tko zna koga još s njima. Da li su to oni na ulazu u bazu, ili su to neki iz letačke postrojbe? Treba njih odmah izbaciti iz vojske i objaviti u svim novinama. Kao što je izbačen policajac koji je svojedobno zaustavio Bandića mrtvog pijanog u Zagrebu. Lijepo mu je Bandić rekao: "Znaš li ti tko sam ja?" I u roku 24 sata je izbačen iz policije. I policajac koji je prijavio zamjenika šefa policije da je sa sto kilometara brže od dopuštenog vozio oko Zadra je čim se utvrdilo tko je taj patrolni policajac izbačen iz policije. U roku jednog dana nakon saznanja. Ne treba sumnjati da će sličan postupak biti proveden ponovo u Zadru. Što tko ima prijavljivati djelatne osobe za šverc ljudima i oružjem? I treba pojačati mjere kod prijema kako se ne bi ponovilo da naivci iz rodoljublja ulaze u vojno-sigurnosne strukture. Pogotovo sada kada se planira ogromno proračunsko ulaganje u vojno-sigurnosne strukture. Za Krstičevića je već poznato da mu je vojska dio širokog privatnog biznisa, Božinović mi je razočarenje, izgledao je oprezniji i mudriji. HDZ se igra glasovima vojske i policije, očit je mnogima dosta gledati, na svoje oči , bahate švercere i s njima povezane timove. Izbori su taj trenutak, vrlo neugodan, kada možeš iz revolta učiniti što misliš.

VL
DU
Deleted user
06:43 21.11.2019.

YUnosha:Ako je neki trgovac većeg kalibra, onda im je zapovijedjeno.

VL
MA
MarkoMaras
00:04 21.11.2019.

Što ćeš, ljudima je dosadno. Nikako da krene ta srpska invazija kojom nas Ivanković stalno plaši.

VL
NK
Najam krova
22:29 20.11.2019.

Jel Krstičević odletio ovim helićem?

VL
Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
07:15 21.11.2019.

Ma dragi seljaki, to su vam oni vozili nevidljivo orožje kije je bili na zrakomlatima kaj su bili na remontu a nigdo ga ni videl .

VL
OB
ObrenM
07:56 21.11.2019.

Tu nisu bili strogi,ali zato ovih dana.pregledavaju autobuse (koji voze vojne osobe) detaljnije nego na najstrozijem tehnickom pregledu.Dobrom postotku je otkazana suradnja.Moguce da i tu radi "mazalica'.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
07:38 21.11.2019.

Jel se ono u hrvatskoj vojsci oficiri zovu ČASNICI? Može biti da taj naziv potječe od riječi "častiti se", a ne od riječi ČAST u smislu ponašanja.

VL
Avatar klopotec
klopotec
07:58 21.11.2019.

Opet ...... geni, geni kameni.....

VL
DU
Deleted user
09:39 21.11.2019.

Zapravo, sad mi je jasnije zašto se bacaju naši novci na heliće Blackhawk. Da se poboljšaju kapaciteti i nivo prijevoza poslovnih partnera i razne robe. Ovo što se ima nije dobro - Bell i Kiowa imaju premalo sjedala i malu nosivost, a osmica je, eh, tipično ruska - bučna, trese, škripi, neudobna, smrdi gorivo (znam, letio sam u njemu). Dakle, kupimo Blackhawk - omogućimo našim herojskim i domoljubnim pilotima obavljanje poslova u najboljim letjelicama koje se mogu nabaviti na tržištu...

VL
BA
Badbit
22:20 20.11.2019.

MORH jednostavno krši ustav i nedozvoljava našim poduzećima da proizvode i prodaju oružje.Samo odabrani mogu a ostali su šverceri.Koliko zaostajemo evo vam jedan primjer. Još 92 godine je spriječeno da se proizvodi automatska puška sa dvije cjevi da bi Izrael tek nakon 14 godina napravio Gilboa Snake automatsku pušku.Isto tako odbačen je snajper sa tekučim explozivom i aerosolnim podmazivanjem cjevi , odbačene minobacačke mine koje explodiraju u zraku itd a zanimljivo da je prihvačen koncept VHS2 koji je pak jedan konstruktor odbacio još 92 godine jer metak explodira blizu oka i preopasno je za korištenje usljed tehničke greške. Zato stalno zaostajemo..

VL
DU
Deleted user
06:20 21.11.2019.

Narod ima nerijetko romansiranu predodžbu vojske, a u naravi - tamo ima svega i svačega, sjetimo se samo kako gordo zvuči padobranska regimenta UK oružanih snaga, a čiji su pripadnici demolirali zadarske kafiće, maltretirali prolaznice, odbijali plaćati račune itd. itd. Nije iznimnka ni naša vojska - ovo je već drugi slučaj jer se helikopterima išlo na lov na veprove na Dinaru, zar ne? Trulost, zlostavljanje, hrpa sadističkih likova, nemilosrdne hijerarhijske borbe na svakodnevnoj bazi, manjak općeg obrazovanja i kulture, gramzivost na ime vojnih resursa koji su im na raspolaganju (municija, u ovom slučaju), zlostavljanje vojnikinja i uokolo zaposlenih pripadnica po kantinama, uredima i dr. - e to vam ide pod rubriku Dobar dan!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.