Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završio u bolnici

Supruga tvrdi: Policajci su mi tukli muža dok nije izgubio svijest

Policija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija
23.08.2018.
u 10:47

U policijskom izvješću navodi se pak kako su policijski službenici nad muškarcem primijenili sredstva prisile zbog narušavanja javnog reda i mira

Vesna B. iz Rijeke prepričala je iskustvo koje je sa suprugom doživjela u Klani koju je posjetila u subotu u sklopu proslave Rokove. Nakon proslave, 35-godišnji suprug joj je završio u bolnici, a za to su krivi, tvrdi žena, policajci koji su ga brutalno pretukli.

– U subotu smo posjetili roditelje koji žive u Klani s namjerom da u okviru proslave Rokove odemo s planinarima na tradicionalni 'Rokovski zalazak sunca' na Obruču. Nakon noćnog silaska uputili smo se, cijela obitelj, na domjenak ispred Vatrogasnog doma upriličen za sve sudionike planinarskog pohoda. Bilo je otprilike 23.30 sati. Parkirali smo osobno vozilo BMW na prostoru gdje se održava sajam, nadomak pomoćnog igrališta. Nikome nije smetao, do nas je bilo parkirano policijsko vozilo. Nikoga nismo autom zatvorili, bilo je tu mjesta za još nekoliko auta – počela je priču za Novi list Vesna B.

Kaže kako je sin nakon večere otišao igrati se s drugom djecom, no onda je došao natrag i kazao da su mu policajci rekli da treba pomaknuti automobil jer smeta.

– U policijskom vozilu je sjedio policajac koji je rekao da auto smeta. Na pitanje mog supruga kome auto smeta i zašto se mora preparkirati, policajac je zatražio muževljeve dokumente. U tom trenutku policajac otvara vrata policijskog automobila, a suprug mu skreće pažnju da pripazi kako otvara vrata, da ne ogrebe naš auto s obzirom na to da su bili jedan do drugog parkirani. Policajac ponovo traži dokumente, a suprug govori da auto glasi na mene i pita ga koje dokumente želi, osobnu, vozačku ili prometnu dozvolu – prepričava Vesna.

Nakon toga su ga, tvrdi ona, policajci srušili na pod.

– Stavili su mu ruke na leđa, stavili lisice i bacili na pod. Glavom su mu udarali o tlo, počeli tući i gušiti, nisam sigurna koliko ih je čučalo oko njega, a koliko njih stajalo, no odmah se pojavila interventna policija, napravili su polukrug da se nitko ne može približiti. Tukli su ga dok nije izgubio svijest, sve skupa trajalo je sigurno desetak minuta – prepričava.

Policija je muškarca nakon toga odvela na Hitni trakt te je on zadržan u bolnici.

U policijskom izvješću navodi se kako su policijski službenici nad muškarcem primijenili sredstva prisile zbog narušavanja javnog reda i mira. Glavni ravnatelj policije odlučio je pak da se zbog prikupljanja svih obavijesti o uporabi sredstava prisile u postupanju policije u Klani oformi stručni tim policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova.

Ključne riječi

Komentara 11

BE
Bel
11:29 23.08.2018.

Primijeniti sredstvo prisile je odredjeni postupak koji NE ukljucuje batinjanje bilo koga. Ukoliko sluzbena osoba nije u stanju primijeniti sredstvo prisile bez batinjanja, onda nije sposoban/ sposobna za tu duznost i treba ga/ju staviti na uredski posao. Dakle, sasvim je jasno da se u ovom ( ali u drugim slucajevima) radi o batinanju koje iz nekog razloga, prolazi nekaznjeno. Ono sto posebno zabrinjava u cijeloj prici je da se u pravilu natuku tzv."obicni" ljudi, dok se sa krimosima i dilerima postupa u rukavicama. Nejasno ostaje, zasto se trazi opoziv ministra Kujundzica radi stanja u zdravstvu, a radi ovakvih stvari se ni ne spominje ministar unutrasnjih poslova g.Bozinovic. Da li to znaci da se gradjani Hrvatske slazu s ovakvim postupcima?

DU
Deleted user
11:42 23.08.2018.

Dobro, do sada smo culi suprugu, sogora i imbex.. A sto kaze policija na to ? Jer opce poznato je da te policija premlati kada se krivo parkiras, uopce nema potrebe da budes bahat, i fizicki napadnes sluzbenu osobu i opires se uhicenju...

BE
Berlioz
11:55 23.08.2018.

A oformljeni stručni tim policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova će kao i uvijek zaključiti da su policajci postupali po zakonu i propisima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije