Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOMENUTI U FILMU

Supruga šefa OceanGatea, putnika nestale podmornice, prapraunuka je žrtava Titanica

Stockton Rush
Foto: Reuters/PIXSELL
22.06.2023.
u 12:06

Wendy Rush je prapraunuka trgovačkog magnata Isidora Strausa i njegove supruge Ide

Supruga Stocktona Rusha, putnika nestale podmornice Titan u sjevernom Atlantiku, prapraunuka je dvoje putnika koji su poginuli u brodolomu Titanica 1912. godine nakon što je udario u santu leda, objavio je u srijedu New York Times.

Rush, suprug Wendy Rush, izvršni je direktor tvrtke OceanGate Expeditions koja upravlja podmornicom Titan. Podmornici se izgubio trag u nedjelju dok se s Rushom i još četvero ljudi spuštala u obilazak olupine Titanica

Wendy Rush je prapraunuka trgovačkog magnata Isidora Strausa i njegove supruge Ide. Bili su među najbogatijim ljudima na prvom putovanju Titanica koji je potonuo nakon što je udario u santu leda, piše New York Times pozivajući se na arhivske zapise.

Tragična priča o bračnom paru Idi i Isidoru Strausu, suvlasniku robne kuće Macy's, spomenuta je u filmu Titanic Jamesa Camerona. 

Wendy Rush je direktorica komunikacija u tvrtki OceanGate i već je triput bila na ekspediciji do olupine najpoznatijeg broda 2021., 2022. i 2023., navodi se na njezinom profilu na LinkedInu. 

VIDEO Sve manje vremena preostaje za spas turista iz podmornice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije