Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINUT ZBOG NESTANKA

Jeziva priča iskusnog istraživača koji je plovio nestalim Titanom: 'Sretan sam što sam preživio'

Former passenger of the "Titan" Arthur Loibl
Foto: Armin Weigel/DPA
1/2
21.06.2023.
u 19:33

Jedan od onih koji su svjedočili uvjetima u podmornici bio je i njemački istraživač Arhur Loibl (60) koji je na ekspediciji bio u kolovozu 2021. godine

Neugodna iskustva na ekspediciji do olupine Titanika vrijednoj 250.000 dolara ovih dana sve više izlaze na površinu, dok je i dalje u tijeku intenzivna potraga za pet osoba nestalih u Atlantiku. 

Jedan od onih koji su svjedočili uvjetima u podmornici bio je i njemački istraživač Arhur Loibl (60) koji je na ekspediciji bio u kolovozu 2021. godine. Za njemački Bild ispričao je kako je bio ''izuzetno sretan'' što je uspio preživjeti, prenosi Daily Mail

Kako je kazao, prvi pokušaj kada je ekipa pokušala zaroniti do olupine nije uspio, a drugoga puta morali su odustati. Dodao je i kako su dijelovi padali sa podmornice, a jednom su zaronili tek pet sati kasnije zbog problema s električnim instalacijama. Sada, Arthur misli kako bi to mogao biti razlog Titanovog nestanka. 

>> VIDEO Sve manje vremena preostaje za spas turista iz podmornice

Svoje putovanje njemački je istraživač platio 100.000 eura, a uz putovanja na sjeverni i južni pol, kao i prelet borbenim zrakoplovom MiG-29 iznad Rusije, ovaj je nazvao ''najrizičnijem''. 

POVEZANI ČLANCI:

- Potrebni su vam jaki živci, ne smijete biti klaustrofobični i morate moći sjediti prekriženih nogu deset sati - ispričao je Arthur. Usprkos svim problemima, dolaskom do olupine zaboravio je na sve negativno. Ipak, zabrinjavaju ga vijesti koje čita o nestalima. - Osjećam se loše, nervozan sam, imam osjećaj potonuća u trbuhu. Tada sam imao nevjerojatnu sreću - poručio je. Nade za pronalaskom podmornice sve su blijeđe, no sinoć je sonar otkrio glasne zvukove lupanja, što bi mogao biti pokazatelj da su putnici i dalje živi. 

Komentara 4

DU
Deleted user
21:41 21.06.2023.

Ta podmornica je plod velike nestručnosti i neodgovornosti. Na BBC ima video gdje šef sjedi u njoj, a koja izgleda kao metalna cijev bez ičega i pojašnjava da se pokreće običnim joystickom iz Playstationa koji su preuredili. Zvuči nevjerojatno i nepouzdano ali je istinito, ljudi suu se zbilja mogli malo više raspitati prije plaćanja ture

AM
amorphius
21:07 21.06.2023.

sve za masnu lovu. firma napravila ogromni profit a na podmornici štedjeli. ja bi takve u zatvor strpao.

Avatar Cohen
Cohen
10:20 22.06.2023.

"Morate moći sjediti prekriženih nogu deset sati " (!) Recept za duboku vensku trombozu, kao još jedan uzrok nagle smrti u ovoj ronilici. Liječnici savjetuju da se noge ne prekrižuju ni na kraće vrijeme dok sjedite u svakodnevnim uredskim ili kućnim uvjetima. Ovdje treba deset sati, a u ovom udesu već četiri dana......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije