Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTENA IZ VRAPČA

Supruga osječkog suca: 'Vezanje za krevet bilo je prestrašno'

Zdenka Kvesić
Screenshot/HRT
19.07.2013.
u 19:50

– Supruga ministra Ostojića rekla mi je da je ona propatila ono što sam ja prošla u posljednjih mjesec dana, da bi sebi postavila takvu dijagnozu – kazala je Zdenka Kvesić

Supruga osječkog suca Ante Kvesića, Zdenka Kvesić, osumnjičena za obiteljsko nasilje, nakon mjesec dana izašla je iz Psihijatrijske bolnice Vrapče s prisilnog liječenja koje joj je odredio Prekršajni sud u Osijeku.

– Slobodna napokon. Sva su mi moja prava, i kao žene i kao majke i kao člana zajednice, zapravo dovedena u pitanje i grubo narušena - kazala je Zdenka Kvesić za Dnevnik HRT-a. – Nakon svih tih silnih lijekova koje sam bila prisiljena piti jednostavno mogu reći samo "nemam teksta, nemam riječi na to sve" – dodala je.

Najstrašnije je bilo vezanje za krevet

Istaknula je da joj je najstrašnije bilo vezanje za krevet iako, po njezinim riječima, nije pružala otpor.

– Vezanje za krevet bilo mi je prestrašno. Nisam se protivila, vidjela je i moja sestra da nisam pružala otpor – kazala je i dodala kako se nada da to nije uobičajen način pristupanja pacijentima u bolnici.

Proveden nadzor u obje bolnice

– Supruga ministra Ostojića mi je rekla da je ona propatila ono što sam ja prošla u posljednjih mjesec dana, da bi sebi postavila takvu dijagnozu – kazala je Zdenka Kvesić, čiji je slučaj pripao supruzi ministra Rajka Ostojića. Ministar Ostojić je danas kazao da je nadzor napravljen u obje bolnice u kojoj je bila sučeva supruga. Nakon ove bitke za izlazak s prisilnog liječenja supruzi suca Kvesića sada predstoji i bitka za razvrgnuće braka.

Već je ranije bilo objavljeno da je Z. K. na sud privedena nakon što je tijekom jedne obiteljske svađe navodno ošamarila 21-godišnjeg sina. Na osječku psihijatriju doveli su je policajci, a tamo se morala svući do gola, i to pred policajcima i medicinskom sestrom. Takav su tretman osudile sve relevantne udruge koje se bave zaštitom ljudskih prava.

>>Hospitalizacija žene suca Kvesića: Inspekcija u bolnici i na sudu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije