Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U BABINOJ GREDI

Supruga monstruma: Ne želim mu se zamjeriti da me ne bi ostavio

Zlostavljanje
Foto: Zvonko Živković
1/2
14.10.2009.
u 12:22

Četrdesetosmogodišnji J. P. tereti se i za nasilničko ponašanje u obitelji, odnosno zlostavljanje majke, supruge i punoljetnog sina.

Nije on tako loš čovjek, ali kada popije, ne zna što radi. Neću ja sada nešto puno pričat’ protiv njega, nije ni njemu lagano, a ne želim mu se ni zamjeriti pa da me ostavi s djecom kada se vrati - rekla je 44-godišnja R. P. iz Babine Grede čijeg je četiri godine starijeg supruga J. P. policija prošlog petka odvela jer ga se sumnjiči da je bludničio nad njihovom 14-godišnjom kćeri.

Zlostavljanje od ljeta

J. P je prijavljen za seksualno zlostavljanje djevojčice, ali i četvorice sinova starih od sedam do 16 godina jer su dječaci čuli i vidjeli kada je tata zlostavljao seku. Navodno su baš oni policiji, kada je došla na intervenciju u njihov dom jer je J. P. istukao suprugu, ispričali što se događalo u hodniku, kamo je otac odvodio kćerku, prethodno zaključavši ženu i djecu u jedinu sobu u kojoj su svi zajedno spavali. Koliko je zlostavljanje trajalo, tek se treba utvrditi. Po nekim informacijama počelo je ovoga ljeta.

I dok R. P. govori da je policija nekoliko puta ponaosob razgovarala s njom i djecom, oni međusobno nisu komentirali očevo uhićenje kao ni ono o čemu su ga ispitivali, u ulici se govori da su slutili kako se u domu ove mnogočlane obitelji, a s njima živi još i punoljetni sin dok se dvoje najstarijih odselilo, događaju ružne stvari. Kažu da je stalno iz njihova doma dopirala glama, cika i vika... Ipak, nitko ništa nije prijavio.

- To je jedan običan neradnik koji po cijele dane sjedi ispred kuće, a s djecom je razgovarao samo kada ih je trebalo poslati u trgovinu po cigarete ili kakvo piće. Stalno se 'hvalio' kako on ne mora ništa raditi jer će država djeci dati knjige i sve ostalo potrebno. To što su dobivali bilo im je jadnima i jedino budući je on sav novac od dječjeg doplatka trošio na opijanje. Sve mu to međutim nije bilo dovoljno pa je dvojicu najstarijih sinova, od ukupno osmero djece koliko imaju, ispisao iz osnovne škole nakon čega su onako nejaki počeli raditi na njivama i na bauštelama kako bi on, medvjed od oca, imao za svoje prohtjeve. Unatoč takvom “odgoju” ta su djeca izrasla u prave anđele, bolja su čak od moje iako ih stalno nečemu učim i razgovaram s njima, kaže jedna od susjeda. Otkad im nema oca, dodaje, u kući u dvorištu kao da nema nikoga, zavladao je mir, a djecu vidi kada idu u školu ili nešto rade vani.

Nitko nije sumnjao
Riječi hvale za zlostavljanu djecu ima i Damir Gugić, ravnatelj Osnovne škole Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi, koju pohađaju sestra i tri brata. Oni se, ističe, nikada nisu žalili na ništa niti su nekome od učitelja ili druge djece govorili bilo što od onoga što proživljavaju kod kuće, a to se nije moglo na njima niti primijetiti.

- S obzirom na uvjete u kojima žive, djeca su dobri učenici. Ovo što im se dogodilo dodatno je zlo za sve njih - kaže ravnatelj škole.

Pije oduvijek
Obitelj J. P. i R. P. u Babinu Gredu je prvi put došla za vrijeme rata, bili su izbjeglice iz središnje BiH. Kratko su se zadržali kod rodbine, a zatim otišli u Zagreb. Trajno su se u ovome selu nastanili 1999. godine kada su kupili ruševnu kuću u Ulici Matije Gupca u kojoj su živjeli do prije nekoliko mjeseci. U istom su dvorištu uz pomoć obitelji izgradili manju kuću u koju su nedavno i uselili. Osim šestero djece koja žive s njima, supružnici imaju starijeg sina u Zagrebu i kćerku udanu u Austriji.

R. P. kaže da njezin muž pije otkad ga poznaje, ali se učestalije opija zadnje dvije godine, otkad se vratio iz Austrije gdje je dobio otkaz. Zadnja dva mjeseca izgubio je svaku mjeru i bilo ga je sve teže trpjeti, a posebno je bio oštar i kritičan prema kćerki.

Ne priznaje da je zlostavljač svoje petero djece
Osumnjičeni za zlostavljanje djece nije se ni u jednom trenutku skrivao tijekom jučerašnjeg privođenja na vukovarski Županijski sud. Neslužbeno doznajemo da nijedno od kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret nije priznao. Dežurna istražna sutkinja vukovarskog suda Nevenka Zeko odredila mu je pritvor od 48 sati.

– Takvu odluku donijela sam zbog postojanja osnovane sumnje da je počinitelj kaznenih djela zadovoljavanja pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom, bludnih radnji, zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe kao i nasilničkog ponašanja u obitelji – rekla je sutkinja N. Zeko te dodala da je na Državnom odvjetništvu da odluči hoće li ili ne podignuti istražni zahtjev.

Ključne riječi

Komentara 25

AL
alijagjas
22:09 14.10.2009.

Decki, nisam vam ja kriv sto je 95% dragovoljaca domovinskog rata kriminogenog karaktera, u penziji od 30-te i prolupalo od posljedica izzivljavanja nad neduznim Srbima, jer onim Srbima koji su krivci za pokolje mozete samo popusit. Uz to ste svoje susjede , sa kojim ste odrastali protjerali sa njihovih ognjista i nazvali ih okupatorima, samo zato sto vam je Tudjman i HDZ obecali da cete moci birat koju god zelite srpsku kucu u svoje vlasnistvo. Budite bar toliko iskreni pa bar istini pogledajte u oci, a istina boli, to vam vjerujem. Nije lako , ali se moze.

BJ
bj1204
08:38 15.10.2009.

Ovo ljudsko smeće ne mogu ni komentirat užas.!!! Nadovezao bih se na BEBEKA 2, zašto imaju više djece?? Razlog bi mogao biti u primanjima od države koja su uredu, ali za normale. Primjer iz moje blizine susjeda veli ni luda ni luda nebi radila 3000 kn. danas ima 4 djece dj. dop. 2000 + 2000 za teće. Njezin muž ima dva brata ista situacija 4+4. Ma ni to nije ništa da djeca ne moraju biti vani dok mama spava popodne, stariji premotavaju mlađe,......nažalost nekima to izgleda kao biznis djecu kao kuglice na kineskom kalkulatoru i tako nenormalno postaje malo manje nenormalno........

MA
mali1935
17:23 14.10.2009.

za judena pogledaj u kakvoj kuci zive kao prvo sta ti imas spominjati Domovinski rat kao drugo Srbi su napali Hrvate kao trece ne omalovazavaj dragovoljce kao cetvrto ako ti smeta ova drzava i njeni ljudi-slobodno se odseli kao peto,ali najbitnije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije