Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Suprug optužene javio da zbog poslova ne može doći na sud

Ispitan je svjedok koji je kao kriminalistički tehničar sudjelovao na očevidu nakon pronalaska tijela u zamrzivaču u veljači ove godine.
06. prosinca 2019. u 10:56 3 komentara 3178 prikaza
Nastavak suđenja Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Suprug Smiljane Srnec Ivan Srnec telefonom je danas ujutro javio da zbog poslova koji su u tijeku ne može doći na sud. Sudac je jučer najavio da će na svjedočenje biti pozvan i Ivan Srnec kojem je poslan poziv.

Nastavak suđenja Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Suđenje Smiljani Srnec Smiljanin suprug na polovici poligrafskog ispitivanja odustao zbog neugodnih pitanja

Ispitan je svjedok koji je kao kriminalistički tehničar sudjelovao na očevidu nakon pronalaska tijela u zamrzivaču u veljači ove godine. Kad je završio očevid na zamrzivaču, komunalno poduzeće odvezlo ju je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec. Očevid je, kako je rekao, sniman kamerom i fotografiran.

Svjedočio je i policijski službenik koji je također opisao tijek očevida i iznošenje zamrzivača iz kuće. Policajac je rekao da svjedoci pretrage nisu bili u kući kad se škrinja iznosila, no oni su jučer rekli da jesu bili u kući, ali nisu vidjeli sam trenutak iznošenja. Suđenje će se nastaviti ispitivanjem svjedoka koje predlaže obrana. Uz ostalo, bit će riječi o dugu obitelji Dominić, Smiljaninih i Jasmininih roditelja, Martina i Katarine. Obrana traži i vještačenje vezano uz ozljede kralježnice Smiljane Srnec.

Nastavak suđenja Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Ubojstvo Jasmine Dominić VIDEO Smiljana se smijala tijekom svjedočenja susjeda

Traži i novo sudsko-medicinsko vještačenje položaja tijela u zamrzivaču i ozljeda. Tužiteljstvo se protivi ispitivanju predloženih svjedoka jer smatra da će se samo odugovlačiti postupak, a njihova svjedočenja neće pridonijeti postupku. Tužiteljstvo smatra da je sudsko-medicinski vještak razjasnio sve što je trebalo.

Policajac je ispričao da su dobili dojavu od OKC-a da je u Palovcu pronađeno tijelo.

– Krenuli smo od ulaznih vrata, pa hodnika, škrinja je bila pomaknuta od ulaznih vrata. Zapisalo se što se zaticalo u hodniku, a bilo je napomenuto da se mjesto događaja izmijenilo, da su kćer od Smiljane i njezin suprug pomicali tu škrinju. Otvorili smo škrinju, bila je iskopčana iz struje i otvorili smo je. Vidjeli smo da je smrznuta, unutra su bile neke vrećice. Očevid je trajao sat, sat i 15 minuta. Svjedoci pretrage su došli na pretragu. Tehničar, državna odvjetnica i ja smo obavili pretragu. Bila je prisutna i patologinja – ispričao je policajac koji je sudjelovao i u pretrazi. Pretražili su sve prostorije i garažu. Šupa se zapečatila jer je nastupio mrak.

Ivan Srnec pozvan je ponovno na svjedočenje 11. prosinca. Sud je odbio prijedlog za ponovnim ispitivanjem Dražena Palfija, kao i dokazne prijedloge koje je zatražila obrana kao nevažne.

 

jakupcic
TKO JE UHIĆENI ŠEF ŠUMA
Ima 7 tisuća kuna veću plaću od premijera, dva stana, apartman na moru, zemlju, šumu...
PBZ
I DALJE OPREZNO
Mjere su popustile, ali i dalje je važno biti odgovoran i brinuti o zdravlju
  • ObrenM:

    Prave budale od svih nas na celu sa sudom.Tko to podrzava i u ime cega?

  • zlatan456:

    Svašta se može naučiti o hrvatskom sudstvu iz ovoga slučaja. Nekima bi to moglo biti korisno, za buduće radnje, haha.

  • Omladinac koji to nije:

    Ima neka tajna veza..