Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 osumnjičenih

USKOK traži istražni zatvor, ročište otkazano zbog nedovoljnog broja pravosudnih policajca

Akcija Tebra
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/25
06.07.2019.
u 18:19

USKOK ih sumnjiči da su se od 2016. do 2018. udružili u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su počinili niz kaznenih djela

Prvi osumnjičenici dovedeni su jutros na ispitivanje u USKOK. Dovedeni su Tomislav Sučić i Tomislav Sabljo. Odvjetnik Andrej Ilić koji se sumnjiči za sprječavanje dokazivanja trebao bi biti ispitan na ODO - u. Sabljo i Sučić su uhićeni na Rabu.

Hrvoje Korša koji brani Sučića i Ilića kazao je da Sučić nije iznosio obranu. Rekao je da ga se sumnjiči za ozbiljna djela počinjena od 2016. do 2018. A među tim djelima je droga i zločinačko udruživanje. Što se tiče Ilića, Korša je njegovo uhićenje nazvao cirkusom. Pojasnio je da se Iliću ne stavljaju na teret djela za koja se ostali sumnjiče te je kazao da se nada kako će nakon ispitivanja na ODO-u biti pušten na slobodu.

Akcija Tebra
1/10

Rafael Krešić, branitelj Karla Picka kazao je da njegov branjenik iznio obranu. Pojasnio je da se Picka tereti za zloporabu droge.

Nakon što je 15 osumnjičenih ispitano, oni bi u 19.15 sati trebali izaći pred suca istrage radi određivanja istražnog zatvora

USKOK predlaže da se istražni zatvor odredi 15-orici osumnjičenika koji se sumnjiče za zločinacko udruživanje u sklopu kojeg su krijumčarili drogu. Ročište je trebalo početi u 18 sati, no odgođeno je zbog nedovoljnog broja pravosudnih policajca.

Među onim osumnjičenicima koji su već ispitani u USKOK -u su Đorđe Vuletić, Siniša Žalac i Josip Devčić. Neki od njih su iznijeli obranu, neki nisu. Uglavnom, USKOK ih sumnjiči da su se od 2016. do 2018. udružili u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su počinili niz kaznenih djela. Sumnjiči ih se za krijumčarenje oko 16 tona marihuane, palež najmanje četiri vozila te planiranje napada na neke osobe.

Među osobama koje su planirali napasti bio je i Igor Kođoman, bivši predsjednik Uprave Dinama, dok je među zapaljenim vozilima i vozilo Krešimira Antolića, šefa sigurnosti Dinama.

Video: Policijska akcija Tebra: Gordan Preglej zastupa Josipa Devčića

Ključne riječi

Komentara 12

LI
lipa75
09:04 06.07.2019.

Jedan od sada uhićenih je 2018. godine, citiram "pao s 50-ak kg marihuane". Čitam i ne vjerujem. Kako je moguće da je bio na slobodi.

DU
Deleted user
12:08 06.07.2019.

Pustit će ih suci brzo zbog nedostatka dokaza. Nema u Hrvatskoj vladavine prava, postoji samo vladavina jačega.

Avatar southman
southman
08:15 06.07.2019.

Nema od toga ništa, Ljubo njih brani !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije