Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deseci ranjenih

Sukobi u Libanonu nakon jučerašnje eksplozije bombe

libanon
20.10.2012.
u 11:10

Simpatizeri stranke Budućnost kojoj je pripadao Al-Hassan izašli su na ulice, palili gume i kontenjere za smeće te blokirali sve prometnice u Beirutu. Prosvjedi se nastavljaju i danas

Odmah nakon što je objavljena informacija da je meta autobombe koja je eksplodirala u kvartu Ashrafije u kršćanskom dijelu Beiruta bio šef Libanonske obavještajne službe Wisan Al-Hassan uslijedila je reakcija stanovništva.
Naime, simpatizeri stranke Budućnost kojoj je pripadao Al-Hassan izašli su na ulice, palili gume i kontenjere za smeće te blokirali sve prometnice u Beirutu. Prosvjedi se nastavljaju i danas.
Najkritičnije je u gradu Tripoliju koji je 100 kilometara udaljen od Beiruta gdje je u oružanim sukobima između protivnika i pristaša sirijskog režima ubijena jedna osoba dok ih je na desetke ranjeno.

Naime, protivnici sirijskog režima u Libanonu optužuju sirijski režim za ubojstvo šefa obavještajne službe Al-Hassana jer samo prije nekoliko dana u libanonskim medijima je procurila informacija kako upravo on koordinira slanje oružja za pobunjenike u Siriji. Pristaše sirijskog režima odgovornost za atentat na šefa obavještajne službe krivnju pripisuju Al-Qaidi ili Izraelu.
Naime, poznato je kako je njegova služba otkrila na desetak špijunskih mreža koje su surađivale s Izraelom te je uhitio na desetke pripadnika Al-Qaide. Iako je danas u Libanonu proglašen dan žalosti, svi strahuju kako bi moglo doći do oružanih sukoba izmedu pristaša i protivnika sirijskog režima.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:51 20.10.2012.

Arapi uvijek za svoje probleme krive nekog drugog, pa tako i pustolov Hassan.

OB
-obrisani-
16:03 20.10.2012.

opet se Mossad ubacuje

XA
xaron
17:10 20.10.2012.

Koja kombinacija saveznika i protivnika. Šta se tu stvarno dogadja nikad nećemo saznati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije