Naslovnica Vijesti Svijet

Sukob zbog migranata: 'Italija sama sebi puca u nogu', tvrdi EU povjerenik

Migranti su u noći sa subote na nedjelju iskrcani s broda Diciotti nakon sporazuma talijanske crkve, Albanije i Irske o raspodjeli tih osoba
26. kolovoza 2018. u 11:29 9 komentara 1804 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Europski povjerenik za migraciju Dimitris Avramopulos ocijenio je da su napadi Italije na Europsku uniju, optuženu za manjak solidarnosti u pogledu migrantskog pitanja, isto što i "pucati sam sebi u nogu".

Diciotti IPAK POPUSTIO Salvini dopustio migrantima s Diciottija da se iskrcaju na Siciliji

"Smatram da bi političari iz vaše zemlje trebali razumjeti da niste sami u ovom trenutku, da vam Europa nastoji pomoći. Naprotiv, onaj tko napada EU puca sam sebi u nogu", ocijenio je on u intervjuu koji je u nedjelju objavio dnevnik La Repubblica. 

Matteo Salvini, šef Lige, i Luigi Di Maio, šef Pokreta pet zvijezda, prijete već nekoliko dana EU-u odmazdama, prvenstveno u vidu talijanskog sudjelovanja u proračunu EU-a zbog afere s migrantima na brodu Diciotti. 

migranti u Maljevcu Pojačan nadzor granice U Crnu Goru ušlo 2850 migranata, vojska i policija nadziru granicu s Albanijom

Približno 150 migranata ostalo je blokirano tri dana na brodu talijanske obalne straže Diciotti u sicilijanskoj luci Catania jer nijedna europska zemlja nije pristala primiti dio migranata. 

Migranti su na kraju iskrcani u noći sa subote na nedjelju nakon sporazuma talijanske crkve, Albanije i Irske o raspodjeli tih osoba. 

migranti Drama s migrantima Salvini: Previše zemalja u EU želi biti lukavo na štetu Italije

"Komisija kaže jasno 'ne' prijetnjama, one su neprihvatljive. Sve vlade moraju poštivati obaveze koje proističu iz pripadnosti EU-u", kazao je Avramopulos.

U nedjelju u Bruxellesu, Avramopulos je pozdravio iskrcavanje migranata s broda Diciotti, podsjećajući još jednom da EU-u "trebaju strukturalne mjere" oko pitanja povezanih s imigracijom. 

 

>> Renesansni festival u Koprivnici

  [video: 26414 / ]
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • hr.eu:

    Briselska masonerija ne odustaje od sutavnog uništavanja identiteta Europe planskih naseljavanjem milijuna muslimana svih rutama i na sve načine. Sada, nakon što su ovi nakon silnih pritisaka ikrcani, znači novih 100 ubojica, silovatelja, terorista i kriminalaca šetat će ulicama EU, ... prikaži još! "pozivnica" je upućena slijedećoj "turi" - "dolazite, malo će galamiti ali prolaz je otvoren". I tako će biti dok god ovaj bolesni mix lijevo-liberalnao-komunističke masonerije (čiji je komesar za Hrvatsku upravo anemičar) ne bude maknut s vlasti. Velika je mogućnost da će tada biti prekasno jer će se muslimanska invazija zametnuti dovoljno da se širi EU kao smrtonosni tumor zdravim tkivom.

  • nevjerujženikojalaže:

    ah, nisu više izbjeglice. sada su migranti ?

  • ing-12345:

    Italija već od 2015 godine svakodnevno sebi puca u glavu prema uputama liberalnih fašista iz Brussela jer talijanska mornarica kupi ilegalne imigrante 20 km od libijske obale i zatim ih transportira 300 km do talijanskog otoka Lampeduza.