Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačan nadzor granice

U Crnu Goru ušlo 2850 migranata, vojska i policija nadziru granicu s Albanijom

migranti u Maljevcu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
25.08.2018.
u 19:32

Mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore na dnevnoj razini bilježile su između 20 i 30, a sada tek petnaestak migranata

Od početka 2018. u Crnu Goru je nezakonito ušlo 2.850 migranata, a broj ilegalnih ulazaka je prepolovljen otkako se prije tjedan dana vojska pridružila policiji u osiguravanju državne granice s Albanijom, priopćio je u subotu načelnik Odsjeka za nadzor crnogorske granice, Vojislav Dragović.

"Od početka godine pojačali smo mjere, ali smo procijenili da je veoma važno da nam se u to pojačanje uključi vojska", rekao je Dragović za Javni servis Televiziju Crne Gore.

Mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore na dnevnoj razini bilježile su između 20 i 30, a sada tek petnaestak migranata.

"Do sada sve naše procjene govore da oni svi koriste Crnu Goru kao tranzitno područje, jer vrlo brzo nakon podnošenja zahtjeva za azil napuštaju teritorij Crne Gore, također nezakonito," rekao je Dragović.

Potpukovnik Vojske Crne Gore, Esad Murić, kazao je da je pješadijski vod, angažiran na tom zadatku, kazao da se više od dvije tisuće migranata vratilo nazad u Albaniju kada su primijetili graničnu patrolu.

Migranti u Bihaću

migranti u Maljevcu
1/10

 
Ključne riječi

Komentara 5

IB
ibiza
20:22 25.08.2018.

gonite to nazad

Avatar Dr Evil
Dr Evil
21:13 25.08.2018.

19 stoljeće bi u EU...neće moći, ako treba i bodljikava žica.

Avatar rubinet
rubinet
21:33 25.08.2018.

nikako vraćati.. neka ih malo oplemene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije