Naslovnica Vijesti Svijet

U Crnu Goru ušlo 2850 migranata, vojska i policija nadziru granicu s Albanijom

Mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore na dnevnoj razini bilježile su između 20 i 30, a sada tek petnaestak migranata
25. kolovoza 2018. u 19:32 5 komentara 1065 prikaza
migranti u Maljevcu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Od početka 2018. u Crnu Goru je nezakonito ušlo 2.850 migranata, a broj ilegalnih ulazaka je prepolovljen otkako se prije tjedan dana vojska pridružila policiji u osiguravanju državne granice s Albanijom, priopćio je u subotu načelnik Odsjeka za nadzor crnogorske granice, Vojislav Dragović.

Angela Merkel silvije tomašević Izbjeglice zaposleni, alI još ne i integrirani

"Od početka godine pojačali smo mjere, ali smo procijenili da je veoma važno da nam se u to pojačanje uključi vojska", rekao je Dragović za Javni servis Televiziju Crne Gore.

Mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore na dnevnoj razini bilježile su između 20 i 30, a sada tek petnaestak migranata.

Angela Merkel useljenička politika Njemačka slavi 'dobru integraciju': Zaposlili 306.574 izbjeglice

"Do sada sve naše procjene govore da oni svi koriste Crnu Goru kao tranzitno područje, jer vrlo brzo nakon podnošenja zahtjeva za azil napuštaju teritorij Crne Gore, također nezakonito," rekao je Dragović.

Potpukovnik Vojske Crne Gore, Esad Murić, kazao je da je pješadijski vod, angažiran na tom zadatku, kazao da se više od dvije tisuće migranata vratilo nazad u Albaniju kada su primijetili graničnu patrolu.

Migranti u Bihaću

migranti u Maljevcu
1 / 10

 
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu