Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šuica: Žao mi je da dopuštate da se građani nabacuju smećem na moju malenkost

Potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, koja je i kuma Dubrovačke televizije, nazvala je i uključila se u kontakt emisiju „Glas naroda“ nakon što je jedan gledatelj, komentirajući hrvatske političare, istaknuo i pitanje porijekla njene imovine
26. travnja 2020. u 23:53 7 komentara 7854 prikaza
Dubravka Šuica
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Dubravka Šuica javila se u subotu navečer u emisiju Dubrovačke televizije kako bi voditelja emisije optužila za neprofesionalnost jer nije reagirao na izjave gledatelja o njenoj imovini, a za koje tvrdi da su "neistine i dezinformacije".

Dubravka Šuica PRIJEPORI U NJEMAČKOJ Potpredsjednica njemačkih Zelenih: AfD su fašisti, a Šuica je neuvjerljiva

Potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, koja je i kuma Dubrovačke televizije, nazvala je i uključila se u kontakt emisiju „Glas naroda“ nakon što je jedan gledatelj, komentirajući hrvatske političare, istaknuo i pitanje porijekla njene imovine.

„Rekli su da ona ima vrijednost sedam milijuna eura, pa zamislite vi to. Ako ja imam auto od 100 tisuća kuna, godišnje moram imati od toga najmanje 10 posto troškova. To je benzin i servis...A ona ima jahtu od 500 tisuća eura i trebala bi 25 tisuća kuna mjesečno samo da bi održavala jahtu, plaćala usidrenje. Odakle njoj ti novci? Neka objasni. Može ona govoriti ovo ili ono, ali to je sve tako kod nas u zemlji“, izjavio je gledatelj, nakon čega je uslijedio i poziv Dubravke Šuice.

Voditelju Pasku Tomašu spočitnula je što nije reagirao i opomenuo gledatelja.

Dubravka Šuica TOMISLAV KRASNEC Šuica može biti važna u novoj Komisiji, a 
može se pretvoriti i u glorificiranu tajnicu

„Bilo je zanimljivo slušati vašega slušatelja, ali je još bilo zanimljivije slušati kako vi niste reagirali kad gospodin iznosi objede, neistine, dezinformacije. Podigao je s pet na sedam milijuna eura. Zaista nevjerojatno kako se neki ljudi bave takvim dezinformacijama i kako ga zapravo vi niste opomenuli. U ovoj državi postoji institucija, ovo je jedna ozbiljna, suverena, hrvatska, europska država i čudi me da niste reagirali na takav direktni napad i objedu, opsjednutost zapravo. Jako mi je žao“, rekla je Šuica.

Kuma Dubrovačke TV: Žao mi je što dopuštate da se građani nabacuju muljem na moju malenkost

Dodala je kako je iznenađena što je izostala reakcija te kako je njena želja bila da voditelj na neki način onemogući "da se na taj način govori o bilo kojem pojedincu, bilo kojem Hrvatu, Hrvatici ili građaninu ove države".

"Zaista mi je žao ako se na taj način želi steći popularnost. Vi ste popularni, vi ste vrlo popularan novinar, vrlo popularna emisija. Ja sam kuma vaše Dubrovačke televizije i jako sam sretna što sam u ono vrijeme mogla to biti. Međutim, zaista mi je žao da dopuštate da se građani nabacuju smećem, muljem, blatom, na moju malenkost“, izjavila je Šuica.

Dubravka Šuica NACRT DOKUMENTA Šuica i EK žele da se Konferencija o Europi otvori u Dubrovniku

Na traženje voditelja da kaže istinu i demantira navode gledatelja, Šuica je rekla kako postoje institucije države i "one su te koje znaju".

„Ne bih željela ulaziti u nikakvu debatu. Ja samo na neki način komuniciram s vama htijući vam ukazati na neprofesionalnost u odnosu na slušatelja koji, naravno, ima pravo na svoje stajalište, ali i ja imam pravo na svoju obranu i imam pravo vas upozoriti da to nije bilo korektno“, zaključila je Šuica.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • zagabria5:

    Prema reakciji Šuice koja je prosvjedovala ali nije rekla ništa da se obrani od objeda zaključujem da je gledatelj bio u pravu.

  • jegermajstor:

    Kada se Šuica javila u emisiju uživo,voditelj joj je rekao neka kaže što je istina,ali ona nije htjela.Nju je uvrijedilo što je voditelj rekao da neće nikome,pa ni politicarima dati da ga uči poslu.Tako je podpredsjednica za demokraciju Europe lijepo ... prikaži još! ukinula dotičnu emisiju i pokazala demokraciju na svoj način.Ona je jedna umišljena jadnica.

  • Deleted user:

    Zbog čega se Dubravka Šuica ne bi smjela javiti u emisiju braniti se od objeda i laži na svoje ime? Je li ona time učinila nešto što nije dopušteno, protivno zakonu?? Mene uopće ne zanima njezina imovina. Ne zanima me ... prikaži još! ni imovina bilo koga na ovom svijetu. No uvjerenja sam kako svaka osoba ima pravo braniti se od bacanja lažnih informacija, neprovjerenih i zlonamjernih. Tako je to u civiliziranim sredinama. A mi se baš volimo hvaliti time kako smo civilizirani. Pa onda to i budimo u praksi. Ne samo na papiru i samo za neke!