Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Suđenje Radovanu Karadžiću počinje 26. listopada

Haaški sud zakazao je početak suđenja Radovanu Karadžiću, optuženom za ratne zločine, za 26. listopada, nakon što mu je prije dva dana odbijen zahtjev za imunitet.

Komentari 21

AL
alijagjas
10:17 14.10.2009.

Za nauk bududcim generacijama, tko sa vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijajau! Ili u prijevodu, tko sa strancima dogovore pravi, odnijet ce gace na stapu!

VL
AL
alija
22:14 16.10.2009.

nakon rata godinama sam čekao kada ću ugledati joea.i na novu godinu 2002 joe je došao u sarajevo. zapričali se o starim vremenima. potekla i koja suza. i najednom joe rekne da mora otiči na jovanin grob. tamo je proveo nekoliko sati. sa njom je pričao kao da je živa. zakopao vjenčani prsten i pozdravio se. ko zna kda će opet u sarajevo? a jovana jedna u nizu žrtava opsade sarajeva je i dalje moje nadahnuče, moja vjera u bolje sutra. iako je znala nije željela napustiti prijatelje i voljeni grad. E zbog jovane, zbog nje, karadžić i ostali luđaci opsade sarajeva moraju biti osuđeni.

VL
MM
Mladen Miletić
17:49 15.10.2009.

beograd, obojica su branila svoj narod naravno. Amerika nije Agresor ona se brani i zato ima samo ministra obrasne - nitko nema ministra za napade. Napad je najbolja odbrana. Kako dolazi do rata . Jedna velesila kaže javno da jeje za cijelovitu YU i za embargo naoružje.. A rdi se zna se sasvim nešto drugo. Koji narod nije zaveden ? Nadalje kako dolazi do rata ? Kada se tajno nešto sprema kada se dezinformacije i laži masivno plasiraju im kada se podjeli oružije u pravome momentu u pravome trenutku. I kad krene a promatrači vode samo zapise i snimaju događaje. Kada se svjet uplete da gleda da analizira i da kritizira.. Raji se podjeli oružije i rat se širi kao bolest i zahvača sve koji hoće i koji nebi htijeli pucati i klati se međsobno... A krivac je zna se neprijatelj. Samo neki ispadnu veliki krivci alli za drugu stranu a žrtve rata smo svi na kraju neki strašno a neki samo tako. Vidimo kako je Glavaš za osuditi ali kad Nije Mladič onda neka je i on slobodan. Mladič je bio general ne dobva li on naređenja od ministra odbrane ? Ili možda iz Amerike migne netko riješi teroriste moslems i muđahedine u Bosni ? Tko zna ? Iako smo bili blizu opet u smjesi laži priča neistina i politike neznamo jedno koja je korist od slobode i žrtava ? Osim više plemena sa više poglavica Koji pojedinačno opet u veliku YU -EU i pod Američku komandu ! Šta se dobilo i tko je dobio korist od rata?

VL
RO
romictea
21:03 13.10.2009.

Radovane, Radovane, popusio si amerikenjskom cionisti i sada znas sto te ceka, da je kojim slucajem zakon iz 1945/46 znas sto bi brzo dobio, ovako ces crkavati godinama i truniti po kazamatima.

VL
BG
bgcd
21:44 13.10.2009.

Radovane,Radovane,to je nama nasa borba dala da imamo Dabu za marsala,hvala ti za RS !

VL
DU
Deleted user
08:23 14.10.2009.

pure gold-Pure Gold: naseljeno mjesto u Kemps Bay (Bahamas). Lezi na 23°58′00″N 77°31′59″V. Izgleda da si tamo zivio ili zivis kada ne znas da je ovaj krvnik nasisao se krvi Hrvata po posavini, bos.krajini, srednjoj bosni a posredno i u u Kninu.taj krvnik ne zasluzuje nista drugo nega da bude ubijen i to maljem, polako i dugotrajno.medjutim nema pravde

VL
OB
-obrisani-
11:58 14.10.2009.

jastog slažem se s tobom ne žalim se jer sam svjestan da će dobiti svoje. ali o ovome što ti pričaš,već je bilo nakon dogovora tuđman-milošević.uostalom t je predao posavinu miloševiću

VL
RO
RodeGraven
14:06 14.10.2009.

Karadic je nevin! Srbiju na sud!

VL
PO
pocrn
23:28 13.10.2009.

..glede imuniteta.. ..he..he..neka puste kolonju na njega..he..he..Bok!

VL
OB
-obrisani-
23:34 13.10.2009.

zanimljivo kako sad nema niti jedan musliman ! a ovaj im se nasisao krvi do beskraja ! a da se radi o Hrvatu,glasali bi se do beskraja !

VL
SA
santorini31
09:51 27.10.2009.

U Bosni se vodio klasican gradjanski rat i sve strane su manje ili vise okrvavile ruke..

VL
AL
alija
17:40 14.10.2009.

nema nikakve koristi od presude psihijatru karadžiću. što mislite kako bi se osječali nacistički zločinci na sudu u ninbergu da su znali kako je nacistička ideja i velika njemačka uspjela? uživali bi jer što je njihova mala žrtva za tako veliki cilj. e pa tako i karadžić, svejedno mu je. mogu ga osuditi na smrt, ali njemu je svejedno jer su njegovu genocidnu tvorevinu ostavili na životu. dok god postoji republika srpska imalo je smisla, to misli radovan.

VL
OB
-obrisani-
18:59 14.10.2009.

rodegraven na Ud !

VL
OB
-obrisani-
10:48 15.10.2009.

Briga me za Karadžića, zna se i da je prodavao oružje musliumanima i svašta još. To se ZNA i ne bih o tome. Međutim, mene zanima kako je moguće da neko ko je za Karadžićevu visoku kaznu(zasluženu), istovremeno traži daa se oslobodi Gotovina ili Naser Orić. Ne mojte mi odgovarati samo da su ova dvojca samo branila svoj narod i svoju zemlju, jer ću onda isto ja reći za Karadžića! Da li je nama svima Nacionalno nesleđe draže od razuma? Da li nam je želja za osvetom i odmazdom preče od osećanja pravde? Da li neko normalan može da bude bezosećajan kada se uništava drugi narod i u isto vreme očajan i tužan kad drugi narod to radi njegovom? Da li postoji jedno jedino pitanje koje se tiče nacije, vere i teritorijew gde bi se naši narodi mogli, ako ne složiti, a onda bar prestali istrebljivati? Da li, Da li...

VL
MM
Mladen Miletić
22:39 13.10.2009.

Haaški sud odbio Karadžićev zahtjev za imunitet; šta je bilo za očekivati ? Šitanje dali sjedi Ruski sudac dali bi bila ista odluka koju donosi sud financiran i osnovan od amerike? Naravno za njih sme ne prihvatljiv kao i zaza EU i njihove generale a nadnaravno i za običnog vojnika !

VL
AL
alija
13:25 21.10.2009.

ne mogu vjerovati da na ovu priću nema ama baš nikakva komentara? izgleda da je sve takla u srce. znači imamo duše. imamo srca. još ima nade za nas.

VL
AL
alija
21:44 16.10.2009.

ostavimo se mi luđaka sa svih strana. da luđak nije pucao po sarajevu sada bi u njemu još uvijek živjeli svi moji dragi susjedi srbi, a ovako svaki dan gledam kako nam grad uništavaju sandžaklije i ko zna ko još.

VL
FA
faxfax
10:36 14.10.2009.

neka se takvi vise ne radjaju,a oni koji mu lice a jos su zivi neka se sami rijese ovozemaljskog zivota.takvi necovjeci su sramota cijelog covjecanstva i zbog takvih se danas drugi mrze,jer se neki bolesnici ovakvim monstrumima dive i povrijede druge neuzimajuc u obzir sta su neki zbog ovakvih i slicnih izgubili i propatili...

VL
SA
Savjest
10:42 14.10.2009.

Tko laže, pljačka i krade u društvu gdje ne postoji vladavina prava, a takvo je društvo međunarodna zajednica, ne može se kasnije pozivati na istinu i pravdu, iako je ova odluka ICTY-ja formalno vrlo sumnjiva, posebno zbog toga što jee Sud odbio ispitati istinitost postojanja sporazuma Holbrooke-Karadžić. Naime SAD su jedan od glavnih osnivača ICTY-ja pa bi obveze, koje je osnivač primio prije osnvivanja tog suda, morale vrijediti i nakon njegova osnivanja (\"pacta sunt servanda\")!

VL
AL
alija
21:59 16.10.2009.

usput rečeno ispričat ću vam jednu istinitu priću iz sarajeva. moj prijatelj joe(ime je lažno) ali radi se o amerikancu koji je došao u sarajevo taman prije rata. zaljubio se u srpkinju. nazovimo je (jovana). jovanini roditelji su visoko obrazovani ljudi i jedan od njih predaje hemiju na fakultetu gdje predaje i b.plavšić. u zimu 91 jovanina obitelj odlazi na novogodišnje praznike u crnogorsko primorje. inzistiraju na tome da ona i njen muž jer se vjenčala za amerikanca idu sa njima. međutim njima se ne da ići i ostaju u sarajevu. roditelji od jovane toliko inzistiraju na tome da dođu na more, pa jovana upita zašto su dosadni? e onda babo od jovane kaže kčerki istinu. mi se ne vračamo u sarajevo. u sarajevu će biti rata. pod hitno dolazite. jovana kaže babi da je sarajevo njen grad i da ona iz njega ne želi ići. nikada. da će rađe umrijeti nego otiči iz svog grada. i začudo malo zatim se ustanovi da su jovanini roditelji bili u pravu. u proljeće 1992. započinje opsada sarajeva.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.