Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Suđenje Radovanu Karadžiću počinje 26. listopada

radovan karadzic
Reuters
13.10.2009.
u 20:47

Haaški sud zakazao je početak suđenja Radovanu Karadžiću, optuženom za ratne zločine, za 26. listopada, nakon što mu je prije dva dana odbijen zahtjev za imunitet.

Haaški sud zakazao je početak suđenja Radovanu Karadžiću, optuženom za ratne zločine, za 26. listopada, nakon što mu je prije dva dana odbijen zahtjev za imunitet.

Suđenje je trebalo početi 19. listopada, no ovo je drugi put da je datum početka procesa odgođen. Razlog posljednjem odgađanju je da se Karadžiću omogući pet dana vremena da pregleda novu dokumentaciju u kojoj ga se tereti.

Naime, zahtjev bivšeg vođe bosanskih Srba za imunitet odbijen je, sve i da postoji tajni sporazum s Richardom Holbrookeom, obrazložio je Haaški sud.

- Čak i kad bi postojanje takvog sporazuma bilo dokazano, on ne bi ograničio jurisdikciju tribunala, ne bi obvezivalo tribunal i ne bi predstavljalo zloupotrebu procesa - ocijenilo je žalbeno vijeće suda.

Ova je odluka konačna i Karadžić više ne može tražiti odbacivanje njegova slučaja zbog navodnog dogovora s Holbrookeom. Karadžić je naime tražio da se sve točke optužnice odbace zbog navodnog sporazuma s bivšim američkim pregovaračem za Balkan
Holbrookeom, koji mu je, tvrdi Karadžić, 1996. godine obećao imunitet ako se povuče iz javnog života, što je sam Holbrooke u više navrata odbacio.

Radovan Karadžić uhićen je lani nakon 11 godina provedenih u bijegu.

Ključne riječi

Komentara 21

AL
alija
22:14 16.10.2009.

nakon rata godinama sam čekao kada ću ugledati joea.i na novu godinu 2002 joe je došao u sarajevo. zapričali se o starim vremenima. potekla i koja suza. i najednom joe rekne da mora otiči na jovanin grob. tamo je proveo nekoliko sati. sa njom je pričao kao da je živa. zakopao vjenčani prsten i pozdravio se. ko zna kda će opet u sarajevo? a jovana jedna u nizu žrtava opsade sarajeva je i dalje moje nadahnuče, moja vjera u bolje sutra. iako je znala nije željela napustiti prijatelje i voljeni grad. E zbog jovane, zbog nje, karadžić i ostali luđaci opsade sarajeva moraju biti osuđeni.

MM
Mladen Miletić
17:49 15.10.2009.

beograd, obojica su branila svoj narod naravno. Amerika nije Agresor ona se brani i zato ima samo ministra obrasne - nitko nema ministra za napade. Napad je najbolja odbrana. Kako dolazi do rata . Jedna velesila kaže javno da jeje za cijelovitu YU i za embargo naoružje.. A rdi se zna se sasvim nešto drugo. Koji narod nije zaveden ? Nadalje kako dolazi do rata ? Kada se tajno nešto sprema kada se dezinformacije i laži masivno plasiraju im kada se podjeli oružije u pravome momentu u pravome trenutku. I kad krene a promatrači vode samo zapise i snimaju događaje. Kada se svjet uplete da gleda da analizira i da kritizira.. Raji se podjeli oružije i rat se širi kao bolest i zahvača sve koji hoće i koji nebi htijeli pucati i klati se međsobno... A krivac je zna se neprijatelj. Samo neki ispadnu veliki krivci alli za drugu stranu a žrtve rata smo svi na kraju neki strašno a neki samo tako. Vidimo kako je Glavaš za osuditi ali kad Nije Mladič onda neka je i on slobodan. Mladič je bio general ne dobva li on naređenja od ministra odbrane ? Ili možda iz Amerike migne netko riješi teroriste moslems i muđahedine u Bosni ? Tko zna ? Iako smo bili blizu opet u smjesi laži priča neistina i politike neznamo jedno koja je korist od slobode i žrtava ? Osim više plemena sa više poglavica Koji pojedinačno opet u veliku YU -EU i pod Američku komandu ! Šta se dobilo i tko je dobio korist od rata?

AL
alijagjas
10:17 14.10.2009.

Za nauk bududcim generacijama, tko sa vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijajau! Ili u prijevodu, tko sa strancima dogovore pravi, odnijet ce gace na stapu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije