Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odgoda

Propale mesnice Fiolić – tvrtka završila u stečaju. Zbog toga odgođeno suđenje Sanaderu

Ivo Sanader
Foto: Marko Prpić/Pixsell
20.02.2017.
u 11:52

Sutkinja Jasna Smiljanić u ponedjeljak je zadala trodnevni rok u kojem stečajna upraviteljica tvrtke Fiolić sudu treba dostaviti punomoć za zastupanje

Zbog stečaja mesne industrije Fiolić na zagrebačkom Županijskom sudu ponovno je odgođeno suđenje u slučaju Planinska u kojem je bivši premijer Ivo Sanader optužen da je primio 17 milijuna kuna mita nakon što je država od Stjepana Fiolića kupila poslovnu zgradu u Planinskoj ulici.

Riječ je o slučaju u kojem je presuda trebala biti donesena još u travnju, ali je njena objava odgođena zbog provođenja dodatnog vještačenja. Kako je u međuvremenu jedna članica sudskog vijeća otišla u mirovinu, u tom je postupku promijenjeno i sudsko vijeće.

Sutkinja Jasna Smiljanić u ponedjeljak je zadala trodnevni rok u kojem stečajna upraviteljica tvrtke Fiolić sudu treba dostaviti punomoć za zastupanje.

Sanadera u slučaju Planinska Uskok tereti da je primio 17 milijuna kuna 'provizije' nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja 2009. kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

Na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka navodno preuveličala vrijednost zgrade u Planinskoj ulici prije nego što ju je od Fiolića kupilo ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanković. On je još na početku postupka priznao sudjelovanje u korupciji, nakon čega je osuđen na društveno koristan rad.

>> Svjedokinja: Za pet milijuna kuna plaćenih Fimi mediji mogao se snimiti srednji igrani film

>> Petra Sanader otkrila zašto je opet promijenila imidž

Komentara 5

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:03 20.02.2017.

Neće stradati Fiolić nego njegovi radnici...On ima i previše.

DU
Deleted user
12:35 20.02.2017.

Jubilarna 9.873 odgoda suđenja.

NE
nevjerujženikojalaže
12:51 20.02.2017.

ako se ovako jasan slučaj uz priznanje gosp. čobankovića, nije mogao do sada privesti kraju već se dalo vremena fioliću dovesti firmu u stečaj, što očekivati od pravosuđa ali i čemu onda služe zakoni ? primjena samo na malom čovjeku ? novac naravno, nećemo moći vratiti u državni proračun, zbog koga ili čega ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije