Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE BIVŠEM PREMIJERU

Svjedokinja: Za pet milijuna kuna plaćenih Fimi mediji mogao se snimiti srednji igrani film

05.07.2016., Zagreb - Nastavak sudjenja u aferi Fimi media Ivi Sanaderu i ostalima. Ivo Sanader Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
14.02.2017.
u 15:16

Prema optužnici, USKOK tereti Sanadera i ostale da su preko Fimi medije izvlačili novac iz državnih poduzeća, a taj je novac, tvrdi tužiteljstvo, korišten za financiranje crnih fondova HDZ-a

Iskazima Claudie Čović, bivše voditeljice za platni promet u Hrvatskoj pošti i Darinka Bage, predsjednika uprave Končara, na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu i ostalima optuženima u aferi Fimi media.

Riječ je o ponovljenom postupku nakon što je Vrhovni sud ukinuo raniju osuđujuću presudu, a u svom iskazu Claudia Čović, kazala je da je Hrvatska pošta Fimi mediji platila pet milijuna kuna za marketinške usluge, iako se svjedokinja, kako je kazala, tome protivila

- U kolovozu 2007. do mene je došla faktura od pet milijuna kuna za marketinške usluge Fimi mediji. Ja to nisam htjela platiti jer sam smatrala da se za taj novac mogao snimiti srednji igrani film. No tadašnji direktor Hrvatske pošte Robert Jukić ustrajao je da se račun plati i prije obavljenog posla - kazala je svjedokinja.

Darinko Bago je kazao da Končar nikada nije surađivao s Fimi medijom, a rekao je i da nije bio na sastanku u Vladi na kojem je, prema optužnici Sanader direktorima državnih poduzeća sugerirao da posluju s Fimi medijom.

Prema optužnici, USKOK tereti Sanadera i ostale da su preko Fimi medije izvlačili novac iz državnih poduzeća, a taj je novac, tvrdi tužiteljstvo, korišten za financiranje crnih fondova HDZ-a.

>> Radošević: Sanaderove riječi nisam shvatio kao naputak

>> Svjedoci na ponovljenom suđenju govorili o suradnji svoji tvrtki s Fimi medijom

Komentara 3

LI
list68
08:43 15.02.2017.

Mogao se snimiti "film", a sigurno bi ga režirao Vrdoljak, ili neki drugi "kamenjar"

Avatar Becarina
Becarina
01:14 15.02.2017.

Gdje su dokazi?

HN
hnvidaic
00:39 15.02.2017.

sto ga ne obisu lopova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije