Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više putnika prevezeno u bolnicu

Čak 15 ozlijeđenih, četiri teže, u sudaru kamiona i minibusa kod Pakoštana

Vozilo Hitne pomoći
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
28.10.2022.
u 21:46

Prema prvim informacijama nema preminulih

Danas, 28. listopada oko 16 sati na županijskoj cesti ŽC-6046 u mjestu Pakoštane dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila: minibus riječkih registarskih oznaka i teretno vozilo zadarskih registarskih oznaka.

Prometna se kako doznajemo od policije dogodila između Pakoštana i Vrane, i čak je 15 osoba hospitalizirano ili je zatražilo liječničku pomoć. - Cijelo popodne i predvečer su se čula vozila hitne pomoći - rekli su nam mještani sela uz jadransku magistralu.

Odmah po dojavi na mjesto nesreće upućene su sve žurne službe, a više putnika iz minibusa je vozilima HMP-i  prevezeno na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar. U trenutku nesreće u minibusu se uz vozača nalazilo 17 putnika, svi hrvatski državljani, od kojih su prema prvim informacijama, 4 zadobila teške tjelesne ozljede, a 11 je lakše ozlijeđeno. 

Prema rezultatima provedenog očevida, do nesreće je došlo kada 62-godišnji vozač minibusa, krećući se prilaznom cestom, pri uključivanju u promet na županijsku cestu nije propustio vozila s prednošću prolaska uslijed čega je na minibus naletio kamion koji se kretao navedenom dionicom u smjeru Pakoštana, a kojim je upravljao 43-godišnji vozač. Od siline udara minibus s putnicima je sletio van kolnika i prevrnu se na bočnu stranu.

Kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola te je u tijeku daljnje kriminalističko istraživanje u svezi izazivanja prometne nesreće.

Na navedenoj dionici ceste promet se odvija jednom kolničkom trakom te je u tijeku policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije