Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puhala jaka tramontana

Sudar dvaju putničkih brodova kod Hvara: Mornar pokušao spasiti plovila pa gotovo nastradao

Sudar dvaju putničkih brodova kod Hvara
Foto: Screenshot/Morski.hr
1/4
04.09.2021.
u 11:25

Iz agencije Elite travel, čiji se oglas vidi na jednom od brodova, naveli su kako nije nastala materijalna šteta

Na području Hvara, jedan je putnički brod naletio na drugi u četvrtak, 2. rujna. Posada je pokušala spriječiti ili barem ublažiti kontakt dvaju brodova, a jedan je mornar gotovo nastradao. 

– Brod s kojeg se snima je usidren, a ovome drugome je vjerojatno popustilo sidro i nanijelo ga na usidren brod – prepričava čitatelj za Morski.hr te dodaje kako je puhala jaka tramontana.

– U pokušaju da bokobranima spasi plovila od štete koju će kontakt brodova napraviti, jedan od mornara na provi skoro je i sam nastradao od zastave – dodao je. 

Iz agencije Elite travel, čiji se oglas vidi na jednom od brodova, naveli su kako nije nastala materijalna šteta. 

– Poštovani, dana 02.09. u popodnevnim satima na sidrištu ispred hvarske gradske luke prilikom naleta vjetra 2 broda (jedan od njih je u našem najmu) su se približila jedan drugome i to prilikom su se dotaknula pajetima. Nikakva materijalna šteta nije nastala – odgovorili su iz agencije.

Ključne riječi

Komentara 13

TA
tatacroata
14:06 04.09.2021.

Nisam siguran da gledamo isti video! Jer iz videa koji ja gledan, mornar je spriječio oštećenje brodova bacanjem bove na pramcu a još uvijek pokušavam naći kadar gdje skoro nastradao. Znači, mornar nije “pokušao” već je spasio plovila i nije skoro stradao već je vješto reagirao. Uvažavajući te dvije činjenice vi nemate naslova! A kome trebaju pozitivne vijesti. Samo pičite crnjake i tračeve.

AN
antes
15:20 04.09.2021.

Komentar redakcije uz ovaj video je primjer dezinformacije čitatelja. Prvo redakcija objavljuje riječi anonimnog 'čitatelja' kao da nisu mogli naći očevidaca, da su htjeli. Ali u tom slučaju nebi mogli objaviti i 'senzacionalnu' vijest, da je mornar 'spasavajući' brod skoro nastradao. Nije 'skoro nastradao', već je ubacio tampon između dva broda, da spriječi oštećenje. To je cijelo 'spasavanje' , koje je Večernji ovako diletantski objavio.

Avatar Asterix
Asterix
16:10 04.09.2021.

Zamolio bi Vladu da predvidi (u paketu s govorom mržnje po internetu) sankcije za napuhane senzacionalističke vijesti koje nemaju veze s istinom. Zamislite reakciju čitatelja čiji član obitelji je na jednom od brodova. Prestrašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije