Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST NA MORU

VIDEO Hvarski taksist izbjegao sudar s katamaranom: 'Da nisam stao, izgubili bi glavu'

Foto: Morski.hr
1/4
01.09.2021.
u 19:24

Katamaran s lijeve strane je ubrzavao i nije htio stati i pustiti mi prednost – kazao je taksist

Ovo ljeto obilježilo je sumanuto kršenje pravila vožnje na moru, a snimke istih su izazivale strah kod javnosti i služile kao podsjetnik da malo nedostaje da se dogodi upravo ono najgore. Portal Morski.hr objavio je još jednu snimku lude vožnje, koja postavlja pitanje o sigurnosti na moru. 

Katamaran je kod Hvara išao pravocrtno, pri čemu skiper potpuno ignorirao prednost plovila koji mu je išao u susret. 

– Imao sam ljude u brodu, među kojima je bilo i male djece. Katamaran s lijeve strane je ubrzavao i nije htio stati i pustiti mi prednost – kazao je taksist iz Hvara za Morski i dodaje: – Da ja nisam stao, bilo bi svega, izgubili bi glavu. 

 

Ističe kako gotovo svakodnevno svjedoči, kako tvrdi „teroru“ kojeg provode nepoznavatelji pravila plovidbe.

Komentara 18

IN
invicible
19:37 01.09.2021.

ja imam brod od 7metara i drzim se pravila ali ako se drzis pravila isto bi izgubija glavu jer nazalost ko je jaci tlaci a ta vridi i na moru.............

TO
TORQUEMADA
20:03 01.09.2021.

Nekad su morem navigali meštri, a danas tko god hoće...

ST
stomiovotreba
00:06 02.09.2021.

Naravno, kad Lucka kapetanija u Hvaru ne radi nista. Ovog ljeta brodica kapetanije nije ni jednom isplovila iz luke. Svi barkajuli ovo mogu potvrditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije