Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crni petak u Zagrebu

Tri nesreće u samo tri sata: Pješak poginuo pod tramvajem

tramvaj prometna
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
28.02.2014.
u 23:35

Četvero prolaznika podiglo je auto te su potom izvukli pješaka, rekao je jedan od susjeda.

Dvije stravične nesreće dogodile su se u razmaku od dva sata u Zagrebu. U Dubravi na Grižanskoj muškarac u 50-ima stao je, kako smo neslužbeno doznali, pred tramvaj te je od siline udarca na mjestu preminuo. Zašto se muškarac ubio nije poznato. Kako kažu svjedoci, muškarac je išetao na tramvajsku prugu dok je tramvaj bio svega nekoliko metara dalje. Vozač nije imao nikakve šanse za reakciju.

Od silovitog udarca tijelo je palo pod prednji dio tramvaja, odmah ispod vozačeve kabine. U naletu je puknulo i vjetrobransko staklo kabine. Interventne službe morale su pozvati i dizalicu kako bi tijelo maknuli ispod prednjeg dijela tramvaja. Vozač je bio u šoku. Ništa slično nije nikada doživio. Nesretni muškarac preminuo je na cesti nekoliko minuta poslije nesreće. Tramvajske linije 4 i 11 prometovale su skraćeno do Dubrave dok je putnike do Dupca prevozio autobus.

Na pješaka pala Škoda Fabia

Dva sata ranije na raskrižju Ulice grada Vukovara i Strojarske ozlijeđen je pješak na kojega je pala Škoda Fabija koja se sudarila sa VW Borom. Škoda Fabija završila je na krovu nakon sudara na raskrižju. Pješak M. M. u tom je trenutku prelazio cestu. Četvero prolaznika odmah mu je priskočilo u pomoć.

- Podigli su auto, malo su ga zarotirali i izvukli čovjeka. Izgledalo je strašno. Žena iz prevrnutog auta sama se izvukla iz olupine te je, vjerojatno još u šoku, izvukla mobitel i fotografirala nesreću - prepričava jedan od susjeda scene koje su šokirale sve okupljene.

Nekoliko metara dalje još jedna nesreća

Fabija je ostala na tramvajskim tračnicama tako da je i ZET-ov promet bio obustavljen. Kada je Hitna došla na mjesto nesreće, M. M. je navodno rekao da mu ne treba Šancov ovratnik. I on je bio u potpunom šoku. Hitna ga je prevezla u bolnicu, ali još nije poznata težina njegovih ozljeda. Susjedi kažu kako mu je navodno slomljena zdjelica.

Kako je točno došlo do nesreće policija još istražuje. Tramvajski promet bio je u prekidu Vukovarskom do okončanja očevida, odnosno do 19.30 sati. Nešto prije ove nesreće nekoliko metara dalje bila je još jedna. No vozači su maknuli svoja vozila sa ceste te su bili na nogostupu kada je ozlijeđen M.M.

>>Automobilom oborio 81-godišnju pješakinju

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Komentara 4

ME
merdevina
22:03 28.02.2014.

Na kajkavske toponime ne primjenjuju se jezične vratolomije onog Vuka koji se preziva poput jednog od najpoznatijih bosanskih ratnih zločinaca. Zato je ispravno napisati do "Dubca" a ne do "Dupca", osim ako je pisac mislio na "malo dupe".

Avatar ludi kekec
ludi kekec
08:13 01.03.2014.

"Vozač je bio u šoku. Ništa slično nije nikada doživio." ma da??? a ja mislila da to doživi barem tri puta dnevno... eeee, stila pisanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije