Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28 ozlijeđenih

Vozači nakon teške nesreće izvan životne opasnosti: 'Bilo je strašno vidjeti'

Gornje Jelenje: prometna nesreća između kamiona i autobusa
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/8
Autori: Hina, Vecernji list
26.02.2018.
u 17:50

Uz vozače autobusa i kamiona, ozlijeđeni su putnici iz autobusa, doznaje se od primorsko-goranske policije.

Ozlijeđeni u izravnom sudaru autobusa i kamiona u ponedjeljak na Gornjem Jelenju, a riječ je o  28 osoba, primili su liječničku pomoć u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Rijeka. Obojica vozača teže su ozlijeđena, ali su izvan životne opasnosti, doznaje se iz riječkog KBC-a.

Uz vozače autobusa i kamiona, ozlijeđeni su putnici iz autobusa, doznaje se od primorsko-goranske policije.

Ozlijeđene su u riječki Klinički bolnički centar prevozili timovi hitne medicinske pomoći iz Rijeke, Delnica i Vrbovskog, koji su s vatrogascima stigli na mjesto nesreće ubrzo nakon sudara.

Sudar se dogodio u 10.45 sati na Gornjem Jelenju na staroj cesti kroz Gorski kotar, blizu raskrižja za Crni Lug, na snijegom prekrivenoj prometnici, uz snježnu vijavicu.

Gornje Jelenje: prometna nesreća između kamiona i autobusa
1/19

Tridesetšestogodišnji vozač autobusa Autotransa djelomično je prešao u lijevi kolnički trak te udario u kamion MAN bjelovarskih registracijskih oznaka, koji je vozio 43-godišnjak, javila je PU primorsko-goranska nakon dovršenog očevida.

Ostale okolnosti nesreće se još utvrđuju. 

– Vozači su živi, ali su polomljeni. Vatrogasci su ih izvlačili škarama. Zastoj na cesti traje već više od sat vremena. Ne znamo što se točno dogodilo i tko je kriv za nesreću. Kad smo mi došli, već smo naletjeli na zastoj – kazao je čitatelj za 24 sata.

– Bilo je strašno vidjeti. Neki putnici bili su u suzama, vidjelo se da su u velikom šoku.

– Svi ozlijeđeni putnici zadobili su lakše ozljede. Riječ je o kontuzijama, udarcima, trzajnim ozljedama vrata. Teže ozljede zadobili su vozači od kojih se jedan nalazi na JIL-u i nad njim će biti obavljen hitni operativni zahvat potkoljenice i kuka, dok će drugi biti operativno zbrinut na maksilofacijalnoj kirurgiji zbog ozljeda glave. Obojica su izvan životne opasnosti – potvrdio je dr. Darko Majić, dodajući da je pregledana i trudnica te da su i ona i dijete u redu.

Promet ovom dionicom bio je u prekidu za vrijeme trajanja očevida tj. do 14.15 sati, kada je ponovo otvoren.

Komentara 31

NS
Novinari_su_posebna_pasmina
13:12 26.02.2018.

Kladim se u život da ih nisu izvlačili sa škarama nego, ipak samo rukama!!!!!

BA
bađo15
13:55 26.02.2018.

Jutros sam se vozio u 4:30 autotransovim autobusom iz Pule za Zagreb i iskreno cijelo vrijeme sam imao strah da cemo se zabiti jer je vozac na staroj cesti do delnica vozio kao po autocesti bez obzira na zimske uvjete i puno prometa iz suprotne strane, sva sreca nisam odabrao ovu liniju.. nadam se da ce s putnicima biti sve u redu..

DU
Deleted user
14:57 26.02.2018.

moj sin je bio u tom busu. Išao je s prijateljem u Zagreb, jer je ovaj (baš danas!) morao nešto obaviti u Zagrebu. Javio mi se, u redu je, ali su ih ipak (njega i prijatelja) odveli u riječku bolnicu na pregled. A lijepo sam mu jutros govorio da ne ide!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije