Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski brod

Sudac i Pavuna složni: Duhovnost nesumnjivo doprinosi znanosti

Sudac i Pavuna
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
27.02.2010.
u 13:05

- Duhovnost ide na ruku medicini, nije teško dokazati pozitivnu spregu duhovnosti i oporavka pacijenata, kazao je Sudac, a Pavuna dodao kako je svaki čovjek u suštini svoga bića vjernik.

SLAVONSKI BROD - U organizaciji Medicinskog fakulteta osječkog Sveučilišta J.J. Storssmayer, Hrvatskog pedijatrijskog društva i brodske Opće bolnice Dr. Josip Benčević, održan je znanstveni simpozij "Sekundarna prevencija u pedijatriji".

Skup je slušalo dvjestotinjak liječnika, sestara i drugog medicinskgo osoblja iz mnogih hrvatskih gradova. Predavanja je održalo 19 znastvenika iz područja medicine i drugih grana znanosti, među kojima prof.dr.sc. Davor Pavuna, hrvatski fizičar svjetskog glasa i trenutačno savjetnik za energetiku američkog predsjednika Baracka Obame i mr.sc. velečasni Zlatko Sudac.

- Duhovnost ide na ruku medicini, nije teško dokazati pozitivnu spregu duhovnosti i oporavka pacijenata, otpornosti na oboljenja i poboljšanje kvalitete življenja kroničnih i terminalnih bolesnika. Čovjek i njegovo zdravlje nije priča izdvojena za sebe, tu puno pomaže znanost, jer su čovjek i njegovo tijelo stalna enigma, kazao je Zlatko Sudac.

-Razumjeti živu stanicu čovjekova organizama temelj je medicine. Godinama sa najboljim znanstvenicima iz cijelog svijeta radim na tome, cilj je znanstveno dovesti do savršenstva, da ne bi bilo bolesnih. U tome nezanemariv je doprinos duhovnosti jer znanost je proizišla iz duhovnosti, a uloga molitve i duhovnih tretmana je važna.

- Duhovnost i znanost se ne sučeljavaju, svaki čovjek je u suštini svogg bića vjernik- kaže prof.dr.sc. Davor Pavuna.

Komentara 22

OB
-obrisani-
13:52 27.02.2010.

PLJUC, Pauna! Svaki covijek je svoga bica gospodar a ne nikakav vjernik. Nego, pauna jes ovog Jacksona opipo sto, ili je samo vjera u pitanju?

OB
-obrisani-
14:03 27.02.2010.

josipov-odojak,..bi \"gospodarijo\"..Gazda bre...-:))

AV
avileno
15:02 27.02.2010.

Tito je napravio samo jednu gresku,nije pobio sve cetnike i ustase 45,drugi put tu gresku necemo ponoviti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije