Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILA POLICIJA

Sud u Zadru pustio napadača na SDP-ovca. Idući dan zapalio kontejnere

Foto: SDP
1/5
22.02.2024.
u 19:34

Sumnja se kako je požar izazvao 29-godišnjak, koji je jučer uhićen te priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Zadranin (29) koji je krajem prošlog tjedna zalio tekućinom predsjednika zadarskog SDP-a opet je uhićen. Naime, nakon što ga je zadarski sud pustio na slobodu zbog napada na Daniela Radetu, isti je dan kasnije zapalio kontejnere u Ugljanskoj ulici u Zadru. Da je riječ baš o njemu potvrdila nam je policija.

 - Provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je kako je požar izbio uslijed djelovanja toplinske energije otvorenog plamena ili dijelova gorive tvari na kontejnerima za otpad u Ugljanskoj ulici koji su u potpunosti izgorjeli, dok je požarom zahvaćena drvarnica te dijelovi fasade zgrade, vanjska jedinica klima uređaja, telefonski kabel i prozori na zgradi u Molatskoj ulici. U požaru je na štetu pravnih osoba te stanara zgrade nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. Sumnja se kako je požar izazvao 29-godišnjak, koji je jučer uhićen te priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 29-godišnjak je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru - istakli su iz zadarske policije.

Sud ga je pustio da se brani sa slobode uz mjere zabrane prilaska.

FOTOGALERIJA: Muškarac prolio predsjednika zadarskog SDP-a

1/5

Komentara 1

DU
Deleted user
07:39 23.02.2024.

Da li b isud u Zadru morao odgovarati zbog svog propusta kojim su doveli u opasnost živote i imovinu građana Zadra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije