Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Sud Miloševićima oduzeo vilu na Dedinju

slobodan milošević
U. S. Air Force
31.12.2013.
u 19:38

Time je pravomoćno okončan sedmogodišnji spor između države Srbije i Miloševićevih nasljednika

Prizivni sud u Beogradu pravomoćnom presudom je oduzeo pravo vlasništva nad kućom u Užičkoj 34 na Dedinju nasljednicima bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića, nakon što je utvrđeno da je država Srbija vlasnik te nekretnine i time je pravomoćno okončan sedmogodišnji spor između države Srbije i Miloševićevih nasljednika - sina i kćeri Marka i Marije i udovice Mirjane Marković, javljaju mediji u Srbiji.

Ovaj je sud potvrdio odluku Višeg suda u Beogradu u dijelu kojim je bilo utvrđeno da su "apsolutno ništavne odluke Komisije za stambena pitanja Vlade Srbije iz 1999. kao i više ugovora o zakupu i otkupu stanova u toj kući sklopljeni između Slobodana Miloševića i Vlade Srbije, jer su donesene suprotno tada važećim propisima". U obrazloženju presude navodi se kako je u vrijeme kupnje vile, Milošević bio dužnosnik tadašnje države SRJ, a ne Republike Srbije pa nije imao pravo na kupnju.

- Također je utvrđeno da je Milošević u to vrijeme bio i vlasnik kuće u Tolstojevoj, površine 326,26 četvornih metara, koja je zadovoljavala stambene potrebe njegovog obiteljskog domaćinstva, a koji je stekao otkupom iz društvenog vlasništva, zbog čega su ta raspolaganja izvršena suprotno zakonu i kao takva su ništava - kaže se u obrazloženju.

Mediji u Srbiji podsjećaju da su Mira Marković i Marko Milošević dobili izbjeglički azil u Rusiji, pa u toj državi ne mogu biti uhićeni prema srpskoj tjeralici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizirali skupinu za krijumčarenje duhana tijekom 90-tih, a Miru Marković Srbija dodatno traži i zbog optužbe da je zlouporabila službeni položaj prilikom raspodjele stanova Vlade Srbije 2000.

Komentara 6

Avatar lipistipeikata
lipistipeikata
20:07 31.12.2013.

Dok vam je valja višali ste njegove slike ka da je svetac,a sada pljujete po njemu Sram vas bilo.I onda a i sad.

SU
suhajac
08:11 01.01.2014.

Ništa nije vječno pa ni imovina...

SA
samograd
10:28 01.01.2014.

srbijanci ne zaboravljaju slobin neuspjeh stvaranja velike srbije ,to je razlog kažnjavanja i oduzimanja imovine .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije