Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sud izdao nalog za dovođenje Čučića u zatvor

11.11.2008.
u 12:23

Županijski sud u Sisku, kako je izjavila glasnogovornica tog suda sutkinja Snježana Mrkoci, jučer je izdao nalog za dovođenje u zatvor Ljubomira Čučića, bivšega hrvatskog veleposlanika u Belgiji, jer se 5. studenoga nije javio na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne na koju je pravomoćno osuđen u prosincu prošle godine zbog zlostavljanja bivše supruge Magali Boers.

Po rješenju Županijskoga suda od 27. listopada, kojim je odbijen treći Čučićev zahtjev za odgodu odlaska na izdržavanje zatvorske kazne, Čučić se u remetinečki zatvor u Zagrebu trebao javiti 5. studenoga, ali je na dan kada se trebao pojaviti u zatvoru, uputio "otvoreno pismo hrvatskoj javnosti". U njemu je naveo "da je u francuskom gradu Reimsu i da neće u hrvatski zatvor jer nije učinio ništa od onoga za što ga se tereti", te "da je odluka o njegovoj kaznenoj odgovornosti donesena u sudskom postupku koji sam za sebe predstavlja kazneno djelo.

Čučićeva odvjetnica i supruga Nataša Pifar-Čučić izjavila je 6. studenoga da se njen muž nije javio niti će se javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne "ne zbog toga da bi izbjegao izdržavanje kazne zatvora, nego zbog toga što se u Francuskoj nalazi u borbi za skrb nad kćerima Sarom i Larom".

- Ako dovođenje bude neuspješno, policija će nas o tome obavijestiti, nakon čega ćemo poduzeti daljnje zakonske mjere, raspisati najprije domaću tjeralicu, a ako ga policija ne nađe u Hrvatskoj, za njim ćemo raspisati međunarodnu tjeralicu - rekla je glasnogovornica Mrkoci.

Čučić ima hrvatsko i francusko državljanstvo.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije