Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na slobodi

Branimir Glavaš: Normalno da ću se odazvati pozivu hrvatskih institucija

Branimir Glavaš
Foto: Zoran Grizelj/Vecernji.ba
1/18
20.01.2015.
u 19:38

Nakon što je Ustavni sud RH ukinuo presudu Vrhovnog suda, Glavaš je u BiH slobodan, dok je u RH za njim raspisana tjeralicaga

Na temelju presude Ustavnoga suda RH, te odluke Suda BiH, danas je iz zatvora u Mostaru izišao Branimir Glavaš koji je u pritvoru u Hrvatskoj, Sarajevu, Zenici i Mostaru proveo pet godina, dva mjeseca i pet dana. Sada se suočava s novim, obnovljenim sudskim postupkom pred Vrhovnim sudom BiH, ali i tjeralicom koja je za njim raspisana u RH jer je formalno na snazi nepravomoćna presuda kojom je osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku 1991.

“Zadovoljan sam i sretan jer moj izlazak znači prvi korak prema konačnom cilju, a konačni cilj mi je pobjeda u dokazivanju svoje nevinosti i potvrda čistoće Domovinskog rata u RH”, bila je prva Glavaševa reakcija nakon izlaska iz zatvora gdje ga je dočekao bliski prijatelj i stranački kolega Ivan Drmić.

“Normalno da ću se odazvati pozivu pravosudnih institucija RH”, dodao je Glavaš. No, sudeći po njegovoj reakciji, neće uskoro u Hrvatsku dok je na snazi tjeralica koju su raspisale hrvatske vlasti. On se u Drmićevoj pratnji nakon izlaska iz zatvora uputio u hotel Ero gdje se zadržao na piću.

>>'Glavaš će biti u malo širem zatvoru – unutar granica BiH'

>>'Čekam Miljenićev dopis, nadam se da ću za dva-tri dana biti slobodan čovjek'

Komentara 138

MI
MilkyMilky
12:30 20.01.2015.

Vidi srba sto su se uzbunili!

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
12:13 20.01.2015.

Nažalost izgleda da je i u BiH sudstvo neovisnije nego u Hrvatskoj.

CR
CROmaninho
12:34 20.01.2015.

Sve za HRVATSKUUUUUU, HRVATSKU ni za što‼️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije