Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branimir Glavaš:

'Čekam Miljenićev dopis, nadam se da ću za dva-tri dana biti slobodan čovjek'

Branimir Glavaš
Foto: Davor Javorović/Pixsell
14.01.2015.
u 10:45

– Ovo doživljavam kao veliki dan za istinu o Domovinskom ratu i za cijelu Republiku Hrvatsku – rekao je Branimir Glavaš

– Nadam se da će administrativna procedura biti brza i da ću za dva-tri dana biti slobodan čovjek – uzbuđenim glasom kazao je ekskluzivno za Večernji list Branimir Glavaš, kojem je Ustavni sud Republike Hrvatske ukinuo presudu Vrhovnog suda kojom je zbog ratnih zločina osuđen na osam godina zatvora. Branimira Glavaša odluka Ustavnog suda zatekla je u Drinovcima u Hercegovini, gdje je sa svojim stranačkim kolegama provodio prvi slobodan vikend. Odmah nakon potvrde odluke Ustavnog suda Glavašu su se pridružili tamburaši i feštalo se naveliko do kasnih noćnih sati unatoč tome što se sljedećeg jutra do deset sati morao vratiti u mostarski zatvor.

– Moji odvjetnici već su kontaktirali s ministrom pravosuđa Hrvatske Orsatom Miljenićem, koji bi uskoro trebao poslati i službeni dopis ministru pravde BiH Bariši Čolaku o mom puštanju na slobodu. Hvala svim prijateljima koji su vjerovali u moju nevinost i koji su cijelo ovo vrijeme bili uz mene i pružali mi podršku koja mi je pomogla da izdržim gotovo punih pet godina zatvora. Posebno bih zahvalio Večernjem listu koji je uvijek korektno i objektivno pisao o mom slučaju, dok su me ostali mediji osudili prije suda. Ukidanje presude Vrhovnog suda istinska je potvrda legitimiteta argumentirane i principijelne politike HDSSB-a. Ovo doživljavam kao veliki dan za istinu o Domovinskom ratu i za cijelu Republiku Hrvatsku – kazao je Glavaš, ističući kako mu je svijest o tome da je svih ovih godina nevin zatočen u zatvoru davala snage izdržati sva ta teška iskušenja.

– Dugo sam čekao na pravdu, ali, kako kažu, pravda je spora ali dostižna. Preda mnom je još mnogo posla, ali je najvažnije da sam svima dokazao svoju nevinost i da nisam ratni zločinac. Sve što sam učinio, učinio sam za Hrvatsku i njezinu obranu. No, neka i sve to što sam prošao bude u spomen i u počast svima onima koji su za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku dali svoje živote, svoje zdravlje i dijelove svojih tijela – zaključio je Branimir Glavaš, koji vjeruje kako će se najkasnije do kraja tjedna vratiti u svoje Drinovce kao slobodan čovjek.

HSP-ovci su jučer pred novinarima u Osijeku poručili da su uvijek bili protiv procesa svim hrvatskim braniteljima jer su smatrali da se na taj način kriminalizira Domovinski rat.

– Ovaj proces bio je najznačajniji kada je u pitanju Domovinski rat. U pravu su svi koji su govorili da je riječ o političkom procesu eliminiranja Branimira Glavaša te žrtvovanja ljudi koji su se našli u tom procesu – rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Komentara 9

Avatar unfeeling
unfeeling
11:14 14.01.2015.

Istina i pravda uvijek izađu na vidjelo kad tad. Sretno ti bilo Branimire.

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
12:55 14.01.2015.

E moj GENERALE, da ti znaš s kime imaš posla nebi se nadao da će uskoro ovi neprijatelji svega Hrvatskog uskoro učiniti logičan pravi i pravni potez

PR
pravakuna3
16:23 14.01.2015.

Generale, nazovi Karamarka i ujedinite se, vrime je. Čekamo te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije