Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN FLAUDER:

'Glavaš će biti u malo širem zatvoru – unutar granica BiH'

Goran Flauder
Foto: screenshot HRT
13.01.2015.
u 23:27

Profesor Derenčinović misli da će Hrvatska snositi posljedice zbog duljine postupka

– Trenutna pravna pozicija Branimira Glavaša je da se nalazi na izdržavanju kazne, ali sada po nepravomoćnoj presudi Vrhovnog suda RH. Pretpostavka je da se netko nalazi na izdržavanju kazne je da presuda ima svojstvo izvršnosti. Presuda ima svojstvo izvršnosti ako presuda prethodno postane pravomoćna presuda, a sada je odlukom Ustavnog suda nepravomoćna – rekao je Glavašev odvjetnik Veljko Miljević u večerašnjoj HTV-ovoj emisiji Otvoreno.

Podsjetimo, Ustavni sud jučer je objavio kako je djelomično usvojio ustavnu tužbu i ukinuo osuđujuću presudu Vrhovnog suda Branimiru Glavašu i ostalima osuđenima za ratni zločin u Osijeku. Vrhovnom sudu naloženo je ponavljanje postupka. Miljević pretpostavlja kako će ovih dana ministri pravosuđa obiju država napraviti kontakte da se proslijedi odluka Ustavnog suda te smatra da će BiH Glavaša odmah pustiti na slobodu.

Profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu Davor Derenčinović rekao je da je postupak trajao predugo – odluka Ustavnog suda čekala se četiri godine – te je izrazio mišljenje da će Hrvatska zbog toga snositi posljedice.

– Sada je Glavaš u zatvoru samo preko noći jer preko dana radi, a kad stigne odluka Ustavnog suda, bit će u malo širem zatvoru – unutar granica BiH jer još ne smije u Hrvatsku ako ne želi opet u zatvor – komentirao je u Otvorenom osječki novinar Goran Flauder.

>> Objavio fotku proslave na FB-u: 'Činjenica da sam nevin davala mi je snagu da izdržim'

Komentara 14

ZW
zweistein
00:01 14.01.2015.

znači li to da će fehir, koji je ubio vučkovića, sada iz poklonjenog državnog stana - za svjedočenje protiv glavaša - u državni zatvor????

DD
ddh
07:22 14.01.2015.

Tko je Flauder? Po svjetonazoru komunist i yugonotalgicar. Svjedok koji je u prozesu svjedocio ne na osnovo spoznaja ili cinjenica, nego je iz njegove mrznje prema Glavasu svjedocio po onome "sto se babi snilo". Mrznja prema Glavasu mu izbija iz svake pore. A to je tipicno za taj sloj Josipoviceve i Milanoviceve propagandne masinerije. Jer jedno je bilo ocito i jasno, a to je, da taj Flauder na izborima nije niti ce ikada birati HDZ ili HDSSB, nego SDP, da nije birao gdju. Kolindu nego Josipovica i da njega pozvati da pristrano i protiv Glavasa lamentira dokazuje svu pokvarenost Jutelovaca na HRT-u-

CR
croat1899
01:36 14.01.2015.

sto se vasi clanci svode na izvjestaje o emisijama YUtela?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije